Wageningen Universiteit en Researchcentrum

6 okt 2009
Nummer: P057

De Raad van Toezicht van Wageningen UR (University and Research Centre) heeft dr. Tijs Breukink (45) en prof.dr. Martin Kropff (52) per 1 oktober 2009 benoemd voor een nieuwe zittingstermijn van vier jaar in de Raad van Bestuur. Breukink is portefeuillehouder Bedrijfsvoering en Kropff Onderwijs, onderzoek en studentenaangelegenheden. Kropff is tevens vice-voorzitter en Rector Magnificus van Wageningen University. Beiden waren in najaar 2005 voor de eerste keer benoemd.

Samen met voorzitter dr. Aalt Dijkhuizen vormen ze de Raad van Bestuur van Wageningen UR dat bestaat uit Wageningen University, Hogeschool Van Hall Larenstein en de contractresearch-organisatie Stichting DLO, met negen gespecialiseerde en meer toegepaste onderzoeksinstituten.

Wageningen UR is een internationale kennisorganisatie die actief is in het domein van de gezonde voeding en leefomgeving. Haar missie is âto explore the potential of nature to improve the quality of lifeâ. De organisatie telt ongeveer 6500 medewerkers, meer dan 10.000 studenten, 40 locaties in Nederland en heeft een Latin-America Office in Brazilië en een office in China (Beijing). Wageningen UR had in 2008 een totale begroting van 675 miljoen euro.