Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Bewonersbijeenkomsten over aanpassing hondenuitlaatplekken

Na bijeenkomsten met wijkbewoners past de deelgemeente op enkele locaties de hondenuitlaatplekken aan. Op de Lange Hilleweg, bijvoorbeeld, worden uitlaatzones ingeperkt en wordt een losloopgebied gecreëerd. Verder komen er extra borden, wordt hier en daar extra gereinigd met de poepscooter (onder andere op het Noordereiland), en zullen vanaf 2010 medewerkers van Stadstoezicht controleren op de aanlijn- en opruimplicht.

Strenger handhaven
De actualisering van het hondenbeleid stond 29 september ter discussie in de deelraadscommissie Ruimtelijke Zaken. Diverse leden pleitten voor strenger handhaven. Simon Blanken (Leefbaar Rotterdam) wilde ook controle op de hondenbelasting, temeer omdat dagelijks bestuurder René Kronenberg aangaf dat er geen geld is voor meer milieucontroleurs - waar commissielid Jan Smit (LSD) om vroeg.

Concreet voorstel
"Waarom bent u niet eerst met bewoners gaan praten", informeerde Yusuf Tahiro?lu (Groen Links). Kronenberg antwoordde dat na de inventarisatie door de deelgemeente, Roteb en Stadstoezicht ook opbouwwerkers zijn geraadpleegd, en dat hij wel een concreet voorstel wilde voorleggen aan de bewoners. Dat voorstel wordt binnenkort tijdens bewonersbijeenkomsten besproken.

Vaste route
Remco van Vliet (PvdA) zei minder te voelen voor meer milieucontroleurs en meer voor voldoende zones en efficiënt inzetten van poepscooters. Hij vroeg waarom op het Noordereiland niet op een vaste route langs de kades kan worden gereinigd in plaats van alleen op probleemplekken. Kronenberg zegde toe dit te onderzoeken. De milieucontroleurs werken nu wel op andere tijden, gaf hij aan, wanneer veel mensen de hond uitlaten.

Onder verantwoordelijkheid van de griffie.
Tekst: Emile Hilgers