AEGON
AEGON biedt online distributie binnen twee verkoopkanalen

Vandaag lanceert AEGON twee online, direct af te sluiten, autoverzekeringen. Klanten kiezen zelf voor een distributiekanaal en nu circa 50% van alle autoverzekeringen online gesloten worden, kan AEGON geen kanaal uitsluiten. Hiervoor zijn specifieke producten (e-proposities) ontwikkeld, waarvan er één, de AEGON Autoverzekering Online, via AEGON Bank en één, een white label Auto op Maat, exclusief via het intermediair aangeboden wordt. Met de introductie van deze twee autoverzekeringen brengt AEGON een duidelijke scheiding aan tussen zijn directe-en advieskanaal.

AEGON biedt het intermediair vanaf vandaag een white label Auto op Maat die op de eigen website geplaatst kan worden. De verzekeringsadviseur kan daarnaast het white label ook aanbieden aan zakelijke klanten ten behoeve van bijvoorbeeld
personeelsarrangementen. Op deze wijze helpt AEGON het intermediair op weg bij online verkoop met een product en tool dat speciaal voor hen is ontwikkeld met simpele stappen, direct online sluiten en verschillende verkoopmogelijkheden.

"In de distributiestrategie kiest AEGON voor de positie van de klant: de klant kiest. Dat maakt de rol van het intermediair niet minder belangrijk. Sterker nog, er zal een groep klanten zijn die zich online oriënteert, maar vervolgens de verzekering graag bij een adviseur sluit. Daarom zijn white labels ook zo belangrijk"; aldus Verkoopdirecteur AEGON Intermediair, Marcel Holtrop.

Het white label Auto op Maat is alleen via het intermediaire kanaal beschikbaar, geeft keuze in aanvullende dekkingen en een laag eigenrisico. Het is een online versie van ons kwaliteitsproduct 'AEGON Auto op Maat'. De provisie van de verzekering kan door het intermediair zelf in geregeld worden. Ook kan de adviseur binnen kaders de look and feel van de module aanpassen naar de vormgeving van de eigen website.

Daarnaast is de AEGON Autoverzekering Online de nieuwe online verzekering die AEGON via AEGON Bank de consument gaat aanbieden. Deze verzekering past geheel in het huidige tijdsbeeld, is in simpele stappen direct af te sluiten, biedt de klant een scherpe premie en is direct aanpasbaar en maandelijks opzegbaar. Meer informatie over de AEGON Autoverzekering Online van AEGON Bank vindt u op: Aegon Autoverzekering Online. Het intermediair kan, indien gewenst en tegen een eenmalige fee vergoeding, deze verzekering ook aanbieden, echter onder identieke condities als het affiliate netwerk waaronder AEGON Bank het product vanaf vandaag distribueert.