Nu automatische klantscreening mogelijk met LexisNexis

06/10/2009 14:52

LexisNexis Benelux B.V.

Met Bridger Insight breidt LexisNexis Benelux vanaf oktober 2009 de Risk & Compliance portfolio verder uit. Met Bridger Insight kunnen bedrijven -die dit sinds 2008 verplicht zijn op grond van de Wet ter voorkoming van witwassing en financiering van terrorisme (WWFT)- hun (potentiële) klantenbestand automatisch screenen op aanwezigheid op internationale sanctielijsten, zwarte lijsten en de lijst met politiek prominente personen. Een aantal lijsten is standaard in het programma opgenomen, zoals die van de EU en de OFAC lijst uit de Verenigde Staten, andere kunnen naar wens worden toegevoegd, zoals de lijsten van WorldCheck. Ook kunnen gebruikers hun eigen 'zwarte lijsten' toevoegen. Bridger Insight voorziet tevens in het volledige beheer van het klantscreening- en acceptatieproces.

In de Verenigde Staten, waar het al sinds 1996 actief is, maken veel grote financiële instellingen gebruik van Bridger Insight.

Goed risk & compliance management kan onaangename verrassingen voorkomen, juist in tijden van crisis

De LexisNexis Risk & Compliance portfolio biedt de integrale oplossing om op de hoogte te zijn en blijven van de handel en wandel van klanten, leveranciers en concurrenten en om (negatieve) veranderingen in een vroeg stadium te signaleren en te analyseren. Nadat hij, web-based of volledig geïntegreerd in de eigen systemen, automatisch de (potentiële) klanten heeft gescreend en geaccepteerd, kan de gebruiker de ontwikkelingen in en rond de geselecteerde bedrijven op de voet volgen. LexisNexis Analytics volgt de negatieve berichtgeving in het nieuws en op het web en onderzoekt vele nationale en internationale bronnen met bedrijfsinformatie, landenrisico's en biografieën van bestuurders. Daardoor weet de gebruiker al in een vroeg stadium wat er verandert bij klanten en leveranciers en komt dus niet voor vervelende verrassingen te staan.

De LexisNexis Risk & Compliance portfolio geeft gebruikers de mogelijkheid om alle bedrijfsinformatie op te slaan en toegankelijk te maken en om de verkregen informatie direct door te spelen aan de verantwoordelijke collega's. Het vereenvoudigt daarmee aanzienlijk het werk in corporate risk management en reputatiemanagement. Handig voor medewerkers integriteit en compliance, maar ook voor verzekeraars, advocaten, riskmanagers en anti-witwasanalysten.

De LexisNexis Risk & Compliance portfolio is interessant voor de profisector én voor de non-profitsector, zoals politieke partijen, NGO's en overheden, om ontwikkelingen en reputaties te volgen en te analyseren.

Over LexisNexis

LexisNexis(R) is een vooraanstaande leverancier van op kennis en informatie gebaseerde oplossingen voor professionals op diverse gebieden zoals recht, bedrijfskunde, overheid, rechtshandhaving, belastingen, accounting, universiteiten en risicobeoordeling. LexisNexis gaf oorspronkelijk de aanzet tot online informatie met haar diensten Lexis(R) en Nexis(R). LexisNexis, onderdeel van Reed Elsevier, helpt klanten hun doelen te bereiken in meer dan 100 landen, in zes werelddelen, met meer dan 18.000 medewerkers.





http://www.lexisnexis.nl