Gemeente Stein


RealFit in Stein

Vanaf november aanstaande wordt de cursus RealFit gegeven bij Health centre Lifestyle te Elsloo. Het doel van deze cursus is om jongeren met overgewicht aan het sporten te krijgen en te houden. Dit bewegingsprogramma wordt georganiseerd door GGD Zuid Limburg en thuiszorgorganisatie Orbis Thuis.

Sportief totaalplan tegen overgewicht
De cursus RealFit is speciaal ontwikkeld voor jongeren van 13 t/m 18 jaar. Voor ⬠25,- kunnen deze jongeren 12 weken aan de slag in het fitnesscentrum onder deskundige begeleiding van een diëtist. De intentie van RealFit is om de jeugd te laten ervaren hoe leuk beweging kan zijn. Daarnaast worden goede tips en ideeën over gezond eten verstrekt, daarom worden ook ouders bij de cursus betrokken.

Actief
âIn Nederland wordt overgewicht bij jongeren momenteel als één van de grootste gezondheidsrisicoâs gezien. Gemeente Stein heeft een actief sportbeleid en stimuleert jongeren om in beweging te zijn. Investeren in de jeugd, is investeren in de toekomst!â, aldus wethouder José Ie (Jeugdgezondheidszorg). De gemeente participeert onder andere in het Jeugdsportfonds en is bezig met het opzetten van sportstimulerende jeugdactiviteiten in de Vereniging van de Toekomst.