Gemeente Leeuwarden

Winnaars kinderspeurtocht Nieuw Zaailand in de prijzen

Bron: Gemeente Leeuwarden (02-10-2009)

Wethouder Henk Deinum heeft vrijdagmiddag 2 oktober de prijzen uitgereikt aan enkele kinderen die afgelopen zomer hebben meegedaan aan de kinderspeurtocht. Deze kinderspeurtocht vond plaats in de directe omgeving van het bouwterrein van het project Nieuw Zaailand. Enige honderden kinderen gingen afgelopen zomer de uitdaging aan om mee te doen aan de kinderspeurtocht.

De uiteindelijke winnaars zijn achtereenvolgens Demi Copier uit Gytsjerk, en Hugo Haanstra en Luuk Chen uit Leeuwarden. De 1e prijs was een Nintendo DS met Super Mario Bros spelletje, de 2e prijs een prachtig horloge beschikbaar gesteld door Juwelier Copini, en de 3e prijs was een mooie schooltas. Boekhandel Selexyz De Tille stelde daarnaast nog voor de winnaars luisterboeken ter beschikking.

De kinderen kwamen tijdens hun speurtocht onder meer langs diverse winkels, het bouwterrein en de lachspiegels in het Winkelcentrum Zaailand. Tijdens de speurtocht kon iedereen ook zien dat de winkels in en rond het Zaailand en Ruiterskwartier zoals altijd gewoon open zijn. Ook kregen de kinderen meer te weten over het verleden en de toekomst van het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Alle kinderen die deelnamen aan de speurtocht kregen na afloop een leuk presentje. Wie de speurtocht goed had ingevuld ontdekte daarna de verborgen spreuk 'Eerst zaaien dan oogsten'.