Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Interactieve bijeenkomst voor actualiseren economische beleid (persbericht 052, 2009)

Gemeente Hoogezand-Sappemeer wil het huidige economisch beleid actualiseren. Zij wil dit graag integraal en interactief doen. Naast eerder gehouden interne en externe gesprekrondes, is er ook een interactieve bijeenkomst gepland. Doel van deze bijeenkomst is om de speerpunten te inventariseren voor het economisch beleid voor de jaren 2010 tot 2014.

De bijeenkomst wordt gehouden op maandagavond 12 oktober a.s. Uitgenodigd zijn belanghebbenden en deskundigen -uit organisaties en het bedrijfsleven- binnen en buiten de gemeente Hoogezand-Sappemeer. De aanwezigen krijgen op deze avond volop de gelegenheid om hun visie te geven.

Tijdens de bijeenkomst wordt gebruik gemaakt van een Group Decision Systeem (GDR) systeem. Een bijzondere manier om een gezamenlijke brainstorm, analyse en besluitvorming te ondersteunen. De avond wordt geopend en afgesloten door wethouder Frans Luijckx, portefeuillehouder Economische Zaken.

Â

Eerder heeft de politiek al enige richting gegeven aan deze bijeenkomst. Hiervoor is in juli van dit jaar een discussiedocument Economisch Beleidsplan opgesteld welke is besproken in de commissie ruimte van 15 september 2009. Het economische klimaat mag dan tegenzitten, de politiek in Hoogezand-Sappemeer blijft ambitieus. Tijdens een discussie over het economische beleid van de gemeente voor de komende jaren pleitten partijen voor innovatie en investeringen in hoogwaardige industrie, opleidingen en de toeristische sector.

Â

De resultaten van de avond zullen als input dienen bij het opstellen van het economisch beleid 2010-2014.


* Persbericht 052, Bijlage, Programma .pdf