Gemeente Zwolle

Extra maatregel voor de Zwolse Aanpak

Datum uitgave persbericht: 10/01/2009

De Zwolse aanpak ten behoeve van de woningbouw, wordt uitgebreid met een kortingsarrangement waar de particuliere huizenkopers baat bij hebben. Het arrangement bestaat uit vier maanden volledige rentekorting op de hypotheek en een werkloosheidsverzekering die de eerste twee jaar geheel gratis is.

Aanbod

Er zijn 150 arrangementen beschikbaar voor kopers van een woning in Zwolle. Deze moet aan enkele voorwaarden voldoen. Het huis moet in de periode tussen 3 oktober en 31 december 2009 gekocht zijn en ook de offerte voor de hypotheek moet in deze periode getekend zijn. Het arrangement is beschikbaar voor nieuwbouwwoningen (een aantal geselecteerde projecten) en bestaande woningen (zowel particuliere- als corporatiewoningen). Alleen financieringen met NHG komen in aanmerking. De bovengrens van de NHG is recent opgehoogd tot EUR 350.000,- (verwervingskosten).

Participanten

Naast de gemeente Zwolle doen de Rabobank, ABN-Amro bank, Hypotheker en de ontwikkelaars Bouwfonds Ontwikkeling, DLH Ontwikkeling, OCS, Van Pijkeren, Bemog, De Gilden, en de Zwolse woningbouwcorporaties Delta Wonen, SWZ en Openbaar Belang aan het kortingsarrangement mee. De provincie Overijssel heeft een bijdrage toegezegd. Eerder dit jaar werden er in het kader van De Zwolse Aanpak al maatregelen genomen die er op gericht zijn de woningbouwproductie en de doorstroming op de markt te stimuleren. De gemeente Zwolle heeft de grondprijzen dit jaar niet verhoogd, ontwikkelaars gaven korting of terugkoopgarantie en woningbouwcorporaties namen projecten over van ontwikkelaars om daardoor de bouwstart te bespoedigen.

Wooninfodag

Op de eerste Zwolse Wooninfodag zaterdag 3 oktober worden alle lopende woningbouwprojecten in Zwolle gepresenteerd. Ook is er meer informatie over de Zwolse maatregelen en wordt het kortingsarrangement voor potentiële huizenkopers geïntroduceerd. De Wooninfodag vindt plaats op het Grote Kerkplein. Burgemeester Meijer opent de dag om 10.00 uur.

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 01-10-2009 tot 30-10-2009