Wereldwijde omzet PwC daalt met 7,1% naar USD 26,2 miljard

06/10/2009 15:19

PricewaterhouseCoopers B.V.

Amsterdam, 6 oktober 2009 - PricewaterhouseCoopers heeft vandaag bekend gemaakt dat de totale omzet van het wereldwijde netwerk van firms in het boekjaar 2008/2009 is gedaald naar 26,2 miljard dollar. Bij gelijkblijvende wisselkoersen was de omzet marginaal gestegen. Echter, als de wisselkoersen worden meeberekend valt er een daling van 7,1 procent te rapporteren.

De omzet behaalt uit PwC's kernactiviteit Assurance groeide met 2%. Dit reflecteert zowel het marktleiderschap van PwC als de continue focus op het verbeteren van dienstverlening en het aanbieden van concurrerende prijzen. De omzet behaalt uit belastingadvies bleef stabiel op USD 6,9 miljard. De omzetgroei werd teniet gedaan door wereldwijde afname in bedrijfstransacties en herstructurerend werk. Gegeven de cyclische aard van Advisory was dit de Line of Service die het hardst werd geraakt. Er was een daling van 3% te rapporten, waardoor de omzet uiteindelijk op USD 6,1 miljard uitkwam. Vooral het uitblijven van beursgangen, transacties en het snijden in budget door klanten zette de omzet onder druk. Een scherpere omzetdaling bleef uit door de groei in herstructurerend bedrijfsadvies.

"De afgelopen 12 maanden waren door de economische crisis uitdagend voor PricewaterhouseCoopers," zegt Global CEO Dennis M. Nally. "Hoewel de resultaten niet zo goed zijn als gehoopt, hebben ze zich toch goed staande gehouden gezien de marktomstandigheden. De combinatie van ons servicepeil en concurrerende prijzen bieden mogelijkheden om ons marktaandeel uit te breiden in de landen waar PwC actief is."

"De bekwaamheid van de PwC member firms om stand te houden in deze moeilijke periode zorgt voor een sterk platform van waaruit zij klanten helpen met herstelwerkzaamheden en het opnieuw bewerkstelligen van groei. Terwijl wij onze kosten zo veel mogelijk drukken zijn er in totaal 30.000 nieuwe medewerkers bij gekomen, waardoor er nu 163.000 mensen bij PwC wereldwijd werken. Deze groei demonstreert onze belofte om de juiste mensen te blijven aantrekken die bij onze klanten passen."

"We zien kansen in herstellende industrieën zoals gezondheidszorg, financiële dienstverlening en infrastructuur. We zijn klaar om onze klanten te helpen de mogelijkheden te kapitaliseren door op hun behoefte in te spelen en hun een hoogwaardige service te garanderen. Onze strategie is om te excelleren in elke markt waarin wij actief zijn door het leveren van de PwC Experience richting klanten en medewerkers."

In sommige regio's ondervonden de PwC member firms minder last van de economische crisis dan anderen. In Zuid- en Centraal Amerika steeg de totale omzet met 13,3% en in het Midden-Oosten en Afrika was er een groei van 9,1%. Aziatische member firms rapporteerden een omzetgroei van 5,4%. De omzetten in Europa en Amerika daalden. "PricewaterhouseCoopers continueert haar operaties zonder grote personeelsbezuinigingen zodat, zodra de economie aantrekt, iedereen er klaar voor is," besluit Dennis M. Nally.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.pwc.nl