BOVAG

Auto Challenge maakt HBO-er warm voor autobedrijf

06 oktober 2009

Nieuw initiatief van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven

Tijdens het congres `Ondernemen met lef' heeft BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven de aftrap gegeven voor de Auto Challenge, een wedstrijd onder de studenten van HBO's die zich richten op automotive. Derdejaars studenten worden opgeroepen hun praktijkstage bij leden van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven te lopen. De opdracht die zij daarbij krijgen luidt: `Groen en Efficiënt'. De HBO'er die tijdens zijn stage een idee of probleem van een onafhankelijk autobedrijf het efficiëntst en groenst vormgeeft of oplost, wint een schooljaar lang rijden in een auto met
A-label. De stage-invulling wordt beoordeeld op criteria als innovatie, duurzaamheid en stimuleren van de werkgelegenheid.

BOVAG heeft de onafhankelijke autobedrijven opgeroepen om met ideeën te komen en stageplaatsen ter beschikking te stellen. Daarmee is de Auto Challenge officieel van start gegaan. Bertho Eckhardt, voorzitter BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven: `In de hoofden van ondernemers zitten volop ideeën. Vaak ontbreekt het die ondernemers echter aan tijd of kennis voor verdere uitwerking. Ook kan een ondernemer tegen een probleem aan lopen waarbij hij de frisse blik van een slimme student kan gebruiken. De Challenge biedt in beide gevallen soelaas. Op de site www.autochallenge.nl worden studenten en autobedrijven bij elkaar gebracht. De HBO's zullen, zoals te doen gebruikelijk, de stages begeleiden. BOVAG opent alleen de deuren van de autobedrijven voor de studenten.'

De stages worden gejureerd door BOVAG, IvDM, stichting OOMT en Dutch Water Dreams; een niet-automotive gerelateerde onderneming die met duurzaamheid, inzet en ondernemersgeest een pracht van een concept heeft neergezet. Een gedurfd idee met olympisch perspectief. Een topvoorbeeld voor jong talent.

Met de Auto Challenge wil BOVAG hoger opgeleide mensen warm maken voor de automotive branche, die als geen andere branche continu op zoek is naar nieuwe technieken en innovatieve ideeën. En dan gaat het niet alleen om technologie in nieuwe auto's. Ook de werkplaats, de showroom, het management en zelfs het magazijn moeten innoveren. De markt is immers sterk in beweging.

Stichting OOMT en het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) ondersteunen dit initiatief van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven.