Gemeente Dongen

VICD en gemeente Dongen tekenen convenant

Publicatiedatum: 6-10-2009

Burgemeester Simone Dirven-van Aalst (portefeuillehouder Economische Zaken) en de heer René van Loon van de Vereniging Industrieel Contact Dongen (VICD), hebben vandaag het Convenant Beheer bedrijventerrein Tichelrijt Dongen getekend. Het beheer van het bedrijventerrein krijgt een formele structuur in de vorm van het Platform Tichelrijt en drie werkgroepen. "We hebben elkaar, vooral in deze tijd, hard nodig", aldus burgemeester Simone Dirven-van Aalst.

Onderzoek
Het bestuur van de VICD en het gemeentebestuur hebben in samenspraak met de Kamer van Koophandel onlangs een onderzoek laten uitvoeren naar een vorm van beheer van bedrijventerrein Tichelrijt. Het project kwam eerder dit jaar in aanmerking voor het Gouden Varken. Een beloning in de vorm van een cheque van 10.000 euro en inhoudelijke ondersteuning van de Kamer van Koophandel. Het bedrijfsleven is actief betrokken bij dit onderzoek.

Nieuwe structuur
Belangrijkste aanbeveling uit het onderzoek is om een andere structuur op te zetten voor het beheer van Tichelrijt. De afgelopen jaren hebben de gemeente en de VICD grote projecten opgepakt, zoals de revitalisering (onder andere het opknappen van straten), groenbeheer, glasvezel en duurzaam beheer. Dat gebeurde onder aanvoering van een stuurgroep en werkgroepen. Die zijn inmiddels opgeheven. "Aan de inhoud verandert niet zoveel, we willen alleen meer sturing op de samenwerking", aldus René van Loon.

In de nieuwe situatie is sprake van een Platform en de werkgroepen Veiligheid, Beheer en Verkeer en Ontwikkeling. Daarin vinden activiteiten plaats die betrekking hebben op bedrijventerrein Tichelrijt. Het Platform heeft de taak op bestuurlijk niveau de zaken die op Tichelrijt spelen of daarvoor van belang zijn te coördineren. Tevens adviseert en coördineert het Platform de werkgroepen. Het Platform komt tenminste vier keer per jaar samen. Het Platform treedt op namens de bedrijven op Tichelrijt maar vertegenwoordigt de bedrijven niet formeel. In het Platform hebben twee functioneel betrokken bestuurders van de gemeente zitting en ondernemers die op Tichelrijt gevestigd zijn en die tevens voorzitter van een werkgroep zijn. De gemeente Dongen voert het secretariaat.

Communicatie
De werkgroepen informeren het Platform over de voortgang van de activiteiten. Vanuit het Platform kunnen projecten en/of activiteiten worden voorgesteld. Het Platform informeert de gemeente en de ondernemers op Tichelrijt via e-mail(-nieuwsbrieven) en eventueel een eigen webpagina.

Burgemeester Simone Dirven-van Aalst en ondernemer René van Loon