Politie Haaglanden

Extra persbericht 6 oktober

Zoetermeer, 06-10-2009 o Met de aanhouding van een 20-jarige Zoetermeerder verwacht de recherche in Zoetermeer een reeks straatroven te hebben opgelost. De afgelopen periode deed een flink aantal slachtoffers aangifte omdat zij op straat waren beroofd van persoonlijke eigendommen. In alle gevallen was sprake van een vrijwel identiek signalement en wijze van beroving.

Uit het rechercheonderzoek kwam de identiteit van de 20-jarige naar voren. Politiepersoneel in Zoetermeer zocht de afgelopen tijd intensief naar de 20-jarige man, waarvan bekend was dat hij momenteel geen vaste woon- en of verblijfplaats had. Deze zoektocht leidde naar de aanhouding van de man, vrijdag 2 okrober in de omgeving van het NS-station in Zoetermeer.

De straatroven vonden plaats vanaf begin augustus 2009 tot en met de aanhouding van de verdachte. De buit bestond hoofdzakelijk uit sieraden, geld, mobiele telefoons en andere persoonlijke eigendommen. De meeste straatroven vonden plaats in het centrum en rond de stations. Van de buit is verder nog niets terug gevonden.

De man wordt verdacht van elf straatroven. Hij werd dinsdag 6 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zijn hechtenis met 14 dagen verlengde.