Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 06-10-2009

Automobilist komt om het leven bij ongeval op de Leursebaan

BREDA: Bij een ernstig verkeersongeval op de Leursebaan is
dinsdagmorgen rond 00.45 uur een automobilist om het leven gekomen. Zijn identiteit is nog niet vastgesteld.

De auto van de bestuurder is volgens het voorlopige onderzoek van verkeersongevallenanalisten vermoedelijk in de bocht van de A58 met de A16 van de weg geraakt en door het talud gereden. Daarbij is de auto uiteindelijk ter hoogte van de Leursebaan tegen de tunnelbak gereden en vervolgens op de weg 'gevallen'. Daarbij werd een andere auto geraakt, met daarin twee vrouwen. Een van hen is een 64-jarige vrouw uit Etten-Leur die samen met een 57-jarige vriendin een avondje had gekaart in Breda. De verwondingen van de vrouwen, die beide naar het ziekenhuis werden gebracht, lijken op het eerste gezicht relatief mee te vallen.

De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van het
slachtoffer. Weliswaar is een kentekenhouder van de auto bekend, maar dat biedt nog onvoldoende duidelijkheid. Dinsdagavond zal op basis van gebitsgegevens geprobeerd worden de identiteit te achterhalen.

Politie arresteert dronken automobilist na omverrijden hek

ZUNDERT: De politie heeft dinsdagmorgen kort voor 03.00 uur een 24-jarige automobilist uit Rijsbergen aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten lieten de man blazen, nadat hij met zijn auto een tuin bij een woning aan de Kapellekestraat was ingereden. Daarbij vernielde hij een hek. De Rijsbergenaar ging er in eerste instantie vandoor na het ongeval, maar kwam later weer terug. Hij verklaarde enkele flesjes bier gedronken te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bredase veelpleger aangehouden na brutale woninginbraak

BREDA: Een 48-jarige man uit Breda is dinsdagmorgen rond 03.45 uur aangehouden. Hij wordt verdacht van inbraak in een woning aan de Dr. Van Campenstraat. De bewoners werden wakker toen er plotseling een onbekende man in hun slaapkamer stond. Toen de vrouw des huizes begon te gillen, vluchtte de inbreker. In de buurt van de woning pakten gealarmeerde agenten de 48-jarige Bredanaar in de kraag. Bij hem werden diverse goederen aangetroffen die vermoedelijk uit de woning gestolen zijn. De verdachte staat geregistreerd als veelpleger en is conform de afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Politie arresteert twee illegale vreemdelingen

BREDA: De politie heeft dinsdagmorgen rond 03.00 uur twee mannen aangehouden bij een verzamelpunt voor krantenbezorgers in de wijk Ginneken. Er was informatie dat er illegale vreemdelingen aan het werk zouden zijn. Bij een controle werd de identiteit van drie mannen onderzocht. Twee van hen (28 en 37 jaar) bleken illegaal in Nederland. De oudste verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding; twee agenten daarbij raakten gewond. Een van hen brak zijn enkel. Het tweetal is ingesloten op het bureau.

Politie zoekt getuigen van verkeersruzie op A16

BREDA: De politie stelt een onderzoek in naar een verkeersruzie zondagmiddag op de A16 in de rijrichting Rotterdam. Een 40-jarige Helmonder heeft aangifte gedaan, nadat hij naar eigen zeggen rond 17.45 uur tussen knooppunt Galder en de Moerdijkbrug al rijdend werd ingesloten door een vijftal terreinwagens. Dat gebeurde nadat de Helmonder de jeeps rechts had ingehaald. Bij het insluiten ontstond er schade aan de auto van de man toen hij tegen de vangrail van de middenberm werd geduwd. Volgens het slachtoffer was het erg druk op A16 zondagmiddag en moeten er talloze getuigen zijn geweest van het incident. Zij worden gevraagd zich te melden op 0900-8844.

Politie bekeurt foutparkeerders en hardrijders bij controles

BREDA: De politie heeft dinsdagmorgen in enkele uren tijd 57
bekeuringen uitgeschreven voor hoofdzakelijk foutief parkeren. De controle, die van 09.00 tot 12.00 uur duurde, was gericht op locaties in de buurt van onderwijsinstellingen waarover de politie veel klachten kreeg. De locaties waar gecontroleerd werden, betroffen de Brabantlaan, Hogeschoollaan, Wilhelminasingel, Lovensdijkstraat en Mgr. Hopmanstraat. De politie kondigt meer van soortgelijke controles aan in deze omgeving.

Bij een bromfietscontrole maandagmiddag in Effen (gemeente Breda) heeft de politie tussen 15.00 en 16.30 uur zeven bekeuringen
uitgedeeld aan scholieren op de Rijsbergseweg. Het ging in bijna alle gevallen om een te hoge snelheid, de highscore bedroeg 74 km/uur.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 06-10-2009 15:53 | © Regio Midden en West Brabant |