Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag oktober

Alkmaar, 06-10-2009 o 14.00 uur

Aanrijding met letsel

Hoogkarspel, maandag 5 oktober 2009.

Rond 17.30 uur vond er op de Drechterlandseweg een aanrijding plaats waarbij drie voertuigen betrokken waren en een bestuurder van een bestelbus licht gewond raakte. De weg was ruim twee uur gestremd.

De drie voertuigen reden over de Drechterlandseweg vlak voor de kruising met de Sluisweg en in de richting van Enkhuizen. Voorop reed een personenauto, bestuurd door een 21-jarige man uit Hoogkarspel. Daarachter reed een bestelbus bestuurd door een 43-jarige automobilist uit Urk. Daarachter reed een vrachtauto met aanhangwagen, bestuurd door een 20-jarige man uit Wognum.

De vrachtwagenchauffeur zat aan de radio in zijn voertuig en zag daarom te laat dat de autos voor hem remden. Hij botste tegen de achterkant van de bestelbus. Deze tikte de personenauto aan. De bestelbus schoot naar links de weg over en kwam 100 meter verder met zijn neus terecht in een sloot links van de weg. Wonder boven wonder raakte hij geen tegemoetkomend verkeer op de drukke weg. Met hulp van passanten kon de 43-jarige bestuurder uit de bus worden gehaald. Hij werd per ambulance voor onderzoek vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn maar mocht s avonds weer naar huis met een lichte hersenschudding.

De personenauto kwam tot stilstand in de berm rechts van de weg en de bestuurder daarvan bleef, evenals de vrachtwagenchauffeur, ongedeerd. Een traumahelikopter werd afbesteld. De verkeersongevallendienst heeft een onderzoek ingesteld en de weg was tot 19.45 uur gestremd. Het verkeer werd omgeleid.

Alcoholcontrole

Den Helder, dinsdag 6 oktober 2009.

Jaarlijks overlijdt een groot aantal weggebruikers en raken duizenden mensen gewond als gevolg van drank in het verkeer. Daarom controleert de politie in Noord-Holland Noord dagelijks, tijdens geplande controles maar vooral ook tijdens reguliere surveillances op het gebruik van alcohol.

Maandagavond en dinsdagmorgen controleerde de politie enkele tientallen bestuurders op drankgebruik.

Op de Boerhaavestraat werd rond 21.20 uur een 42-jarige automobilist uit Den Helder gecontroleerd op drankgebruik. Hij blies aan het bureau bijna vier maal de toegestane hoeveelheid namelijk 805 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingenomen.

Op de Andromeda wer rond 02.15 uur een 58-jarige automobilist uit Den Helder aangehouden onder invloed van drank. Hij verklaarde enkele glazen wijn op te hebben en blies aan het bureau tweemaal de toegestane hoeveelheid: 440 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal.

Jonge winkeldieven

Alkmaar, maandag 5 oktober 2009.

Rond 16.15 uur waren bij een warenhuis aan de Europaboulevard drie jongedames betrapt op winkeldiefstal. Het ging om meisjes van 13, 15 en 17 jaar uit Alkmaar die ondermeer make-up hadden gepikt. Toen de politie arriveerde ging een 17-jarige bevriende jongen uit Alkmaar ze helpen. Hij duwde een verkoopster weg en rende er met een tasje vandoor. Hij kon na een korte achtervolging ook aangehouden worden. De gestolen spullen zijn teruggevonden. Tegen het viertal is een proces-verbaal opgemaakt. Ieders rol wordt nader onderzocht.

Alcomobilist

Schagen, maandag 5 oktober 2009.

Rond 17.30 uur werd op de Platanenweg een 45-jarige automobilist uit Schagen gecontroleerd op alcoholgebruik. Hij bleek teveel gedronken te hebben en moest mee naar het bureau. Daar blies hij ruim de dubbele toegestane hoeveelheid: 445 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal.

Drugsbezit bij gezochte man

Alkmaar, maandag 5 oktober 2009.

Rond 22.00 uur zagen agenten op de Stationsstraat een bekende 43-jarige man uit Alkmaar in zijn auto rijden. Het was de agenten bekend dat hij nog acht dagen hechtenis moest uitzitten wegens valsheid in geschrifte. Bij controle van zijn auto troffen ze tevens 14 bolletjes heroïne en enkele XTC-pillen aan die in beslag werden genomen. De man werd ingesloten.

Fietscontrole in stationsgebieden

Hoorn, maandag 5 oktober 2009.

In de ochtenduren heeft de politie met zes agenten honderden fietsen gecontroleerd bij de NS-stations. Dit in het kader van een project om fietsendiefstal tegen te gaan. Bij bijna 700 fietsen op het Stationsplein en in de Kersenboogerd werd gekeken of ze als gestolen stonden geregistreerd. Dat bleek bij vijf fietsen het geval. Deze karretjes werden meegenomen en zullen worden teruggegeven aan de eigenaren. Eén fiets op de Stationsweg werd meegenomen voor onderzoek omdat deze niet op slot stond.

Verkeerscontrole

Den Helder, maandag 5 oktober 2009.

Tussen 13.00 en 15.00 uur werd er een algemene verkeerscontrole gehouden op de Schootenweg. Daarbij werden ruim 30 autos onderworpen aan een grondige inspectie. Er vielen in totaal negen bekeuringen. Vier van 90 euro wegens het niet dragen van een gordel. Bij het gebruik van de verplichte autogordel neemt het letselrisico bij aanrijdingen af met 40%. Er vielen verder bonnen voor losliggende lading, niet kunnen tonen van papieren en het niet hebben van een losbreekreminrichting bij een aanhangwagen.

Verkeerscontrole

Alkmaar, maandag 5 oktober 2009.

In de ochtenduren, tussen 10.00 en 12.00 uur werd op de Bergerhout een algemene verkeerscontrole gehouden. Daarbij werd speciaal gelet op bromfietsen omdat deze vaak voor overlast zorgen en er veel ongelukken mee gebeuren. Zes bromfietsers bleken hun voertuig opgevoerd te hebben, twee droegen geen verplichte valhelm en één had een kapotte uitlaat.

Verder vielen er onder automobilisten ondermeer bekeuringen wegens het niet dragen van een gordel (acht stuks).

Verdachte van doorrijden na aanrijding meldt zich

Hoogkarspel, dinsdag 6 oktober 2009.

Afgelopen donderdagochtend 1 oktober heeft een bestuurder van een scooter op het fietspad van de Kerspel weg een meisje op een fiets aangeraakt waardoor zij en twee andere fietsers ten val kwamen en blauwe plekken en een gekneusde rib op liepen. De fietsers reden in de richting van Hoogkarspel en werden ingehaald door de scooterrijder die in dezelfde richting reed. Hierover verscheen vrijdag 2 oktober een artikel in het Noordhollands Dagblad. Naar aanleiding van dat artikel heeft een 16-jarige jongen uit Wervershoof zich vrijwillig bij de politie gemeld. Hij had slechts een licht tikje gemerkt en was zich er niet van bewust dat er drie mensen waren gevallen en daar last van hadden. De schade wordt via de verzekering nu geregeld.

Automobilist overleden na botsing tegen boom (tevens homepagebericht)

Oudkarspel, dinsdag 6 oktober 2009.

Vanmiddag is een 52-jarige automobilist uit Alkmaar op de Wagenweg in Oudkarspel na een eenzijdige aanrijding om het leven gekomen.

Rond het middaguur raakte de man door onbekende oorzaak van de weg. Hij reed tegen een boom en sloeg vervolgens met zijn auto over de kop. Hij zat bekneld in zijn voertuig. De brandweer heeft het slachtoffer moeten bevrijden. Personeel van een traumahelikopter verleende medische bijstand. Het slachtoffer werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij korte tijd later is overleden aan zijn verwondingen.