Gemeente Alphen aan den Rijn

Goede Dienst voor goede diensten aan ondernemers

Bewijs van Goede Dienst voor goede diensten aan ondernemers

Alphen aan den Rijn voorop bij terugdringen regeldruk

Klantvriendelijk gedrag, een goede telefonische bereikbaarheid en aanvragen binnen de gestelde termijn behandelen. Dat zijn voorbeelden van betere service aan ondernemers. Omdat de Gemeente Alphen aan den Rijn mee heeft gedaan aan het Normenkader voor Bedrijven, kreeg ze van staatssecretaris Heemskerk (Economische Zaken) op 6 oktober 2009 het Bewijs van Goede Dienst uitgereikt.

Alphen aan den Rijn, Zoetermeer en Capelle a/d IJssel zijn de eerste drie gemeenten in Nederland die het Bewijs van Goede Dienst van de staatssecretaris ontvingen. In dat Bewijs staan wat een gemeente al goed doet én wat er kan verbeteren met betrekking tot de dienstverlening aan ondernemers. Verminderde regeldruk is daarbij een belangrijk onderdeel. Net als deskundigheid en het tijdig behandelen van aanvragen en bezwaren. Zo is per 1 oktober 2009 de Wet dwangsom ingevoerd. Hiermee kan iedereen een vergoeding krijgen als de gemeente te laat beslist. Ook gaat binnenkort een speciaal ondernemersloket open: Alphen Zakelijk.

Normenkader voor Bedrijven
De verbeteracties zijn vastgesteld op basis van de meting volgens het Normenkader voor Bedrijven. Het Normenkader is een pakket van minimumeisen voor de dienstverlening door de gemeente aan bedrijven. Het normenkader is een instrument om de dienstverlening aan bedrijven en daardoor het ondernemersklimaat te versterken. Alphen aan den Rijn is één van de gemeenten die samen met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en het Rijk het Normenkader voor Bedrijven hebben ontwikkeld.

Praktijktest Normenkader voor Bedrijven
De gemeente Alphen aan de Rijn heeft samen met ondernemers ook meegedaan aan de praktijktest van het Normenkader. Hierbij is het meetinstrument die bij het Normenkader hoort, uitgeprobeerd. Om de hele scan in te zien, kunt u deze link volgen:
http://www.alphenaandenrijn.nl/INTERNET/Projecten/Normenkader%20voor%2 0bedrijven/Normenkader%20voor%20Bedrijven%20Alphen%20aan%20den%20Rijn. pdf

Meer informatie
Voor de Wet dwangsom heeft de gemeente Alphen aan den Rijn een speciale pagina in het leven geroepen op de website: www.alphenaandenrijn.nl/wetdwangsom

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn

Servicenormen