Nationale-Nederlanden

nieuwe algemeen directeur ING Assurantiekantoren Nederland

Den Haag, 6 oktober 2009 / nr. 49

Heleen De Heer wordt per 1 december 2009 de nieuwe algemeen directeur van ING Assurantiekantoren Nederland (IAN). In deze rol neemt zij de leiding van het intermediaire netwerk van Nationale-Nederlanden over van Joost Heideman. Heleen De Heer wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken van IAN en zal tevens leiding geven aan de nieuwe strategische richting van IAN in het kader van de onlangs gelanceerde strategie van de verzekeringsactiviteiten van ING in Nederland.

Heleen De Heer heeft een ruime ervaring in de Nederlandse verzekeringssector en werkt sinds 1987 bij AEGON. In haar laatste functie was zij lid van de Groepsdirectie van Aegon Meeùs Groep en verantwoordelijk voor de commerciële ontwikkeling van het bedrijf. Hiervoor bekleedde zij verschillende directie- en managementposities binnen het levenbedrijf van AEGON in Nederland.

Lard Friese, CEO ING Insurance Benelux : "Ik ben zeer verheugd met de komst van een topvrouw als Heleen als opvolger van Joost. Wij hebben bewust gekozen voor iemand met veel ervaring in zowel het verzekerings- als het verzekeringsadviesbedrijf. Heleen is een uitstekend leider met veel vakinhoudelijk en commercieel talent. Ik ben ervan overtuigd dat zij IAN succesvol zal leiden in deze nieuwe fase."

Joost Heideman start per 1 december 2009 als Chief of Staff van ING Insurance Americas. Hij kwam van ING voordat hij in 2001 bij Nationale-Nederlanden begon. Daar bekleedde hij verschillende commerciële directiefuncties en was algemeen directeur van IAN sinds begin 2007.

"Onder leiding van Joost heeft de afgelopen jaren een herstructurering en professionalisering van IAN plaatsgevonden. Ik bedank hem zeer voor zijn waardevolle bijdrage en wens hem veel succes in zijn nieuwe rol bij ING Groep", aldus Lard Friese.

De benoeming van Heleen De Heer is onder voorbehoud van advies van de ondernemingsraad en toestemming van de betrokken toezichthouder.