HERZIEN BERICHT: Minister-president Balkenende start campagne 1GOAL

LET OP! HERZIEN BERICHT - NU MET ACCREDITATIEGEGEVENS

Minister-president Balkenende verzorgt op dinsdag 6 oktober 2009 de aftrap van de campagne 1GOAL: Education for All. Deze wereldwijde campagne, die gekoppeld is aan het WK Voetbal 2010 in Zuid-Afrika, heeft tot doel alle kinderen over de hele wereld de kans te geven onderwijs te volgen. 75 miljoen kinderen, waarvan het merendeel in Zuid-Afrika woont, gaan nog steeds niet naar school. De Global Campaign for Education (GCE) en de voetbalwereld hebben de handen ineen geslagen om daar verandering in te brengen.

De scholing van alle kinderen ter wereld is een van de Millennium Ontwikkelingsdoelen die regeringsleiders wereldwijd zijn overeengekomen. De ambitie is dat in 2015 alle jongens en meisjes ter wereld naar school gaan.

Minister-president Balkenende trapt dinsdag, samen met voetballer Ruud Gullit, de campagne 1GOAL af. Evenals koningin Rania al-Abdullah van Jordanië, secretaris-generaal van de VN Ban Ki-Moon, premier Brown van Groot-Brittannië, president Zuma van Zuid-Afrika, minister-president Zapatero van Spanje, president Atta Mills van Ghana, minister-president Rudd van Australië en FIFA-voorzitter Sepp Blatter doet hij dit door middel van een satellietverbinding.

RVD, 05.10.09, 09.58 uur

Noot voor redacties (