Microsoft


Microsoft onthult Windows phone

dinsdag 6 oktober 2009

Vandaag heeft Microsoft een compleet nieuwe generatie mobiele telefoons gelanceerd onder een nieuw merk: Windows phone. Deze Windows phones bieden een nieuwe versie van het besturingssyteem Windows Mobile 6.5, waarmee gebruikers eenvoudig door hun telefoon kunnen navigeren en surfen op het internet.

Windows phone biedt bovendien twee nieuwe diensten. Met Microsoft My Phone wordt alles dat belangrijk is gratis bewaard op een beveiligde online pagina, waarvan elke nacht een automatische back-up wordt gemaakt. Windows Marketplace is een centrale plek waar mensen onder andere applicaties, games, ringtones en achtergrondthema's kunnen downloaden. Toestelfabrikanten HTC, Samsung, LG en Sony Ericsson presenteerden vandaag een reeks nieuwe Windows-telefoons. Wereldwijd zijn er bovendien tientallen nieuwe toestellen gelanceerd.

Een groot voordeel van Windows phone is dat deze vertrouwd aanvoelt: de bekende Windows-omgeving van de pc komt terug op de mobiele telefoon. Het toestel werkt naadloos samen met de pc en dus ook met Microsoft Office. Outlookafspraken, e-mails, foto's, muziekbestanden en PowerPoint, Word- en Excel-bestanden. Alles is met elkaar in verbinding, zowel zakelijk als privé.

KPN is de launchpartner van Windows phone. Patrick Kuijsters, Directeur Marketing Mobiel van KPN licht het partnerschap toe: "KPN ziet dat consumenten steeds meer doen met hun telefoon. Surfen, mailen en andere datadiensten worden steeds belangrijker. Om dit alles zo makkelijk mogelijk te maken heeft men een goed toestel en een uitstekend netwerk nodig, maar minstens zo belangrijk is de software. Windows phone voorziet hier uitstekend in.

KPN mobiel richt zich op de consumentenmarkt, KPN zakelijk bedient de zakelijke gebruikers. Dit sluit perfect aan bij de doelgroep van Windows phone, waar privé en zakelijk gebruik met elkaar verweven zijn. KPN en Microsoft staan beiden voor kwaliteit, service en innovatie."

Ook BelCompany is partner in de introductie van Windows phone. Paul Vreeburg, Algemeen Directeur van BelCompany, legt uit waarom: "BelCompany is de grootste smartphone-specialist van Nederland en de smartphone neemt een steeds centralere plaats in bij de consument. Het is daarom logisch dat wij graag samenwerken met één van de grootste spelers op het gebied van software voor smartphones.

De keuze op deze markt wordt steeds groter en een goede uitleg van de toestellen is cruciaal om mensen te helpen de juiste telefoon te kiezen. Het uitgebreid trainen van onze verkoopmedewerkers is dan ook zeer belangrijk voor BelCompany. Windows phone heeft onlangs een uitgebreide training gegeven aan ons verkoopteam, zodat de consument na 6 oktober bij BelCompany een goed advies over Windows phone en Windows Mobile 6.5 kan krijgen."

Windows Marketplace: De Telegraaf, Buienradar, NS Reisplanner, Rabo CashMS en Facebook

Windows Marketplace is één van de nieuwe diensten op Windows phone: een online applicatiewinkel waarin applicaties van hoge kwaliteit te vinden en te kopen zijn, zowel voor werk als privé. Marketplace biedt ontwikkelaars een platform van miljoenen Windows phone-gebruikers wereldwijd. Een van de applicaties die in Nederland gelanceerd wordt binnen Marketplace is een applicatie van De Telegraaf.

Met deze applicatie kan gemakkelijk het laatste nieuws op de mobiel bekeken worden, maar anders dan bij de website kunnen gebruikers bij deze applicatie in de toekomst van te voren aangeven welk nieuws ze willen volgen. Gebruikers van de applicatie zien dus alleen het nieuws dan hen interesseert.

Ook Buienradar lanceert een applicatie, waarmee mensen - waar ze ook zijn - altijd via hun mobiele telefoon kunnen controleren of een paraplu een onmisbare accessoire is. De komende tijd lanceert de NS de applicatie Reisplanner Xtra in Windows Marketplace. Met deze reisplanner is alle actuele reisinformatie handig op de mobiel terug te vinden. De applicatie geeft altijd persoonlijk en up to date reisadvies bewaakt de reis pro-actief door een signaal te geven als er iets is veranderd (denk aan spoorwijziging, vertraging of overstap). Niet alleen voor de treinreis, maar ook van deur tot deur.

Rabobank Nederland kondigt de beschikbaarheid van de CashMS applicatie voor Windows phone aan. Met deze toepassing kunnen gebruikers handig betalingen doen en geld overmaken via de mobiele telefoon. Ook verkrijgbaar in Marketplace is de speciale Nederlandse versie van Facebook.

Microsoft My Phone

My Phone is een dienst die mensen helpt om alles wat belangrijk is op hun telefoon gratis te bewaren op een beveiligde online pagina, waarvan elke nacht een back-up wordt gemaakt. Van contacten en afspraken in de agenda tot smsjes en foto's. Ook kunnen My Phone-gebruikers online zien waar en wanneer hun telefoon voor het laatst gesynchroniseerd is, is het mogelijk om de telefoon op afstand te vergrendelen en kan men de telefoon - zelfs als het toestel op 'stil' staat - met geluid over laten gaan.

Het uren naar een telefoon zoeken om hem een dag later onder de bank terug te vinden behoort met Microsoft My Phone tot het verleden. Daarnaast kan informatie op de telefoon op afstand gewist worden om te voorkomen dat deze in verkeerde handen valt. Deze zogenaamde 'Lost phone'-functies worden aangeboden in een Premium Services-package.

Verkrijgbaarheid
Vanaf 6 oktober komen de volgende Windows phone-toestellen op de markt:


* HTC: Snap, Touch Diamond2, Touch Pro2, Touch2
* Samsung: Omnia 2, Omnia Qwerty

* LG: LG GM750

* Sony Ericsson: Xperia X2

* Acer: beTouch E100, beTouch E200, newTouch