Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 05-10-2008

OPSPORING VERZOCHT DINSDAG 6 OKTOBER

In de uitzending van AVRO Opsporing Verzocht van dinsdag 6 oktober om 21.50 uur op Nederland 1 besteden Sipke Jan Bousema en Anniko van Santen, onder voorbehoud van wijzigingen, aandacht aan onderstaande onderwerpen.

Hoek van Holland: Schietincident
Nieuw beeld- en fotomateriaal van de rellen tijdens het strandfeest Sunset Grooves in Hoek van Holland op zaterdagavond 22 augustus. Daarbij kwam een 19-jarige feestganger door een kogel om het leven.

Wijchen: Gewelddadige berovingen

In Wijchen worden twee vrouwen vlak achter en bij elkaar op gewelddadige wijze beroofd van hun tas, net als daar behoorlijk wat geld in zit. Maandag 31 augustus rond 11.30 uur en een week later, zondag 7 september rond 24.00 uur, worden de vrouwen op gewelddadige wijze overvallen. Het vermoeden bestaat dat de daders tot dezelfde dadergroep behoren.

Weert: Woningoverval
In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 augustus wordt een 53-jarige man in Weert mishandeld en vastgebonden in de kelder van zijn huis aan de Sint Jozefslaan. In ieder geval twee daders hebben daarna het huis doorzocht en zijn er met een flink geldbedrag vandoor gegaan. Vermoedelijk heeft alles zich die nacht rond 02.00 uur afgespeeld.

Vollenhove: Moord echtpaar Vis
Donderdag 10 september wordt een echtpaar dood in hun huis aan De Weyert in Vollenhove gevonden. Ze zijn door bruut geweld om het leven gebracht. Bekenden van het echtpaar Vis gaan die avond, rond 21.00 uur, naar het huis van de slachtoffers omdat zij het echtpaar al een tijd niet meer hebben gezien of gesproken. De politie tast nog in het duister over het motief van dit misdrijf. Het echtpaar Vis stond goed bekend in de buurt.

AVRO Televisie, Opsporing verzocht, dinsdag 6 oktober om 21.50 uur op Nederland 1.