Gemeente Brummen


BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 6 oktober 2009, nr. 41 Openbaar

Leden
Burg. : N.E. Joosten
Secr. : E.V. Schmitz
Weth. I: E. van Ooijen
Weth. II: M. Aartsen-den Harder
Weth. III: G. van Klinken

Volgnr Reg.nr. code srt. Afd. Onderwerp/voorstel/procedurevoorstel Datum Beslissing
1. Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 06-10-09 Vastgesteld. 29 september 2009


2. BW09.0270/MK ADV3 Ruimte Stand van zaken boscompensatie 06-10-09 Conform advies. Voorstel:
1. Kennis te nemen van de brief van Gedeputeerde Staten.
2. Voor de boscompensatie voor Pillo-pak een locatie te zoeken in ecologische verbindingszone 22 Eerbeek - Hall en Gedeputeerde Staten middels een brief op de hoogte te stellen van deze stand van zaken.
3. Gedeputeerde Staten in dezelfde brief op de hoogte te stellen van de boscompensatie voor het sportveldje in Tonden ten noorden van de Plagweg en de vorderingen van de bos- en natuurcompensaties voor Palisium en de Kollergang. Procedure ­ B&W ­ Raad t.k.n.


3. BW09.0306/JM ADV1 Ruimte Aanpassingen aan lantaarnpalen ten behoeve van aansluiten 06-10-09 Aangehouden. sfeerverlichting


4. BW09.0309/RvW ADV1 Staf Uitbreiding cafetariamodel met woon-werkverkeer 06-10-09 Conform advies. Voorstel:
1. Woon-werkverkeer, dat niet vergoed wordt op grond van de Regeling reis- en verblijfkosten gemeente Brummen 2008, aanwijzen als bestedingsdoel als bedoeld in artikel 4a:3, lid 1 van de CAR/UWO.
2. Onder voorbehoud van instemming van de commissie voor Georganiseerd Overleg en goedkeuring van de Belastingdienst, vast te stellen de Cafetariaregeling woon-werkverkeer gemeente Brummen 2009 met toelichting en als bijlagen: het aanvraagformulier cafetariaregeling woon-werkverkeer en het formulier uitruil vergoeding cafetariaregeling woon-werkverkeer. Procedure ­ B&W ­ OR ­ GO





-2-

Volgnr
Reg.nr. code srt. Afd. Onderwerp/voorstel/procedurevoorstel Datum Beslissing
5. BW09.0312/MP ADV1 SL Benoemen bestuurslid stichting gemeentelijk zwembad Rhienderoord 06-10-09 Conform advies. Voorstel:
1. In te stemmen met het verzoek van het stichtingsbestuur om de heer R.F. Mellenbergh uit Brummen per 1 oktober 2009 te benoemen tot lid van het bestuur van Stichting tot beheer en exploitatie van het gemeentelijk zwembad Rhienderoord in Brummen. Procedure ­ B&W


6. BW09.0320/MS ADV1 SL Realisatie kunstwerk MFC Brummen 06-10-09 Conform advies. Voorstel:
1. In te stemmen met het advies van de Commissie Kunstverwerving om aan de heer B. Drost te Nijmegen opdracht te verlenen voor het realiseren van een kunstwerk voor het MFC in Brummen, conform bijgaand ontwerp.
2. Op basis van het ingediende schetsontwerp van de betreffende kunstenaar vast te stellen dat er geen definitief ontwerp nodig is.
3. Met de betreffende kunstenaar bijgaande overeenkomst af te sluiten.
4. Niet akkoord te gaan met het verstrekken van een aanvullende opdracht aan de betrokken voor het maken van een soortgelijk kunstwerk op enkele glasramen nabij de peuterspeelzaal in het MFC. Procedure ­ B&W


7. BW09.0322/EHa ADV3 Beheer Pré-Gemeentelijk Riolerings Plan (pré-GRP) 06-10-09 Conform advies. Voorstel:
1. In te stemmen met de uitgangspunten van het pré-Gemeentelijk Riolerings Plan (pré-GRP).
2. In het kader van duurzaamheid in te stemmen met het opnemen van een extra inspanning in het maatregelen programma van 250.000,-- boven de wettelijke basisinspanning.
3. In te stemmen om binnen specifiek aangewezen gebieden de perceelseigenaar verantwoordelijk te stellen voor hemelwater op eigen terrein.
4. Het water op straat niveau te accepteren overeenkomstig de genoemde toelaatbare frequentie per gebruiksfunctie.
5. In te stemmen met de uitgangspunten van het vastgestelde waterplan t.a.v. grondwateroverlast. Procedure ­ B&W ­ Raad t.k.n.





-3-

Volgnr
Reg.nr. code srt. Afd. Onderwerp/voorstel/procedurevoorstel Datum Beslissing
8. BW09.0332/PV ADV3 Ruimte Regionale Structuurvisie de Voorlanden 06-10-09 Conform advies. Voorstel:
1. In te stemmen met de `Commentaarnota Zienswijzen'.
2. In te stemmen met de `Nota van wijzigingen'. Procedure ­ B&W ­ Raad