Meer dan 40 kandidaten voor D66 Amsterdam Oost


AMSTERDAM, 20091006 -- Ruim 40 leden van D66 hebben zich kandidaat gesteld voor de deelraadsverkiezingen van volgend jaar maart in Amsterdam Oost. "Ik ben trots op dit onverwachte grote aantal en het enthousiasme, de diversiteit en achtergronden van de kandidaten", zegt voorzitter Jan-Bert Vroege. "Het geeft aan dat veel D66-ers ook lokaal hun schouders eronder willen zetten, om in het nieuwe stadsdeel Oost een frisse wind te laten waaien.

Het aantal D66leden in Oost is de laatste 2 jaar ruim verdubbeld naar boven de 400. Natuurlijk komt dit grotendeels door het goede werk van Alexander Pechtold in Den Haag, maar vaak laten deze nieuwe leden ook weten dat de situatie in Amsterdam ook heeft meegespeeld. "Er is een breed gedragen urgentie dat het anders moet in Amsterdam" aldus lijsttrekker Jeroen van Spijk. Amsterdammers hebben steeds meer behoefte aan nieuwe optimisme, het geluid van D66".

De komende weken gaat de stemadviescommissie in gesprek met de kandidaten, daarna stemmen de leden over de volgorde op de kandidatenlijst. Op 26 november zal de volledige kandidatenlijst bekend worden gemaakt.





Ingezonden persbericht