Videoconferencing ingezet voor extra begeleiding sporttalent


Talk & Vision en TANDBERG zorgen voor uitbreiding communicatiemogelijkheden tussen mentor en sporttalent

LINSCHOTEN, 20091006 -- Stichting Sporttop, de stichting die bijdraagt aan de ontwikkeling van Nederlands sporttalent, gaat een samenwerking aan met specialisten in videocommunicatie Talk & Vision en TANDBERG. Sporttop staat bekend om haar persoonlijke aanpak, waarbij ervaren sporters als mentor worden gekoppeld aan jong talent en optreden als ervaringsdeskundigen. Door middel van individuele coaching krijgen de sporters handvatten voor de inrichting van hun sportleven. Sporttop wil middels videoconferencing haar talenten nog beter faciliteren bij het contact met hun mentoren. Door de inzet van de nieuwste videosystemen kunnen de koppels ook op afstand visueel met elkaar communiceren.

Talk & Vision zorgt voor de technische ondersteuning en het faciliteren van de meetings met behulp van de virtuele MAVIS meetingroom. TANDBERG levert de apparatuur en voorziet alle talenten en mentoren de komende tijd van een Movi client. Hiermee kunnen de talenten met hun eigen pc live via video met hun mentoren communiceren. Het hoofdkantoor van Sporttop in Blaricum wordt uitgerust met twee TANDBERG 1700 MXP systemen.

Jochem Uytdehaage, Olympisch schaatskampioen en oprichter van Sporttop: "Op het gebied van talentbegeleiding is dit een nieuwe stap. Sinds onze oprichting vijf jaar geleden zijn we continu op zoek naar verbetering en innovatie. In de topsport moet je immers ook altijd de concurrentie voorblijven. Wij verwachten dat door de inzet van videocommunicatie het contact tussen talent en mentor nog laagdrempeliger wordt en het rendement van de gesprekken verder toeneemt. Feit is dat zowel talent als mentor een volle agenda hebben en door videocommunicatie enorm aan reistijd winnen."

"Onze Movi-systemen lenen zich uitstekend voor de coachingsgesprekken tussen de talenten en hun mentor", vertelt Erik Swart, country manager TANDBERG Netherlands. "Door de hoge kwaliteit van videoconferencing voelt het alsof je mentor gewoon tegenover je zit, terwijl je geen tijd kwijt bent aan reizen. Die tijdwinst kan weer aan de training worden besteed." Sven Lagerweij, managing director van Talk & Vision voegt toe: "De inzet van de nieuwste communicatiemiddelen moet echter ook niet betekenen dat je wordt afgeleid door de techniek. We nemen de mentorenkoppels daarom alle zorg uit handen, zodat ze zich puur en alleen op het coachingsgesprek hoeven te focussen. Daarnaast wil Sporttop specifieke online workshops aanbieden, door mentoren voor talenten. Dit kunnen we ook met behulp van videoconferencing realiseren, waardoor een waardevol coachingspakket wordt opgebouwd."

Een persoonlijke toelichting van Jochem Uytdehaage op dit bericht is te bekijken op www.youtube.com/watch?v=4N5WLL5LOaE.


Over Stichting Sporttop
Sporttop, een initiatief van Jochem Uytdehaage, werkt mee aan de ontwikkeling van Nederlands sporttalent: de sportambassadeurs van de toekomst. Sporttop biedt de geselecteerde talenten, naast materiële en incidentele financiële steun via het Talentenfonds, ondersteuning door ervaren sporters. Het Bestuur van Sporttop wordt gevormd door Arjan Bos, president-directeur van TVM Verzekeringen (voorzitter), Jochem Uytdehaage (secretaris) en Pieter Neels(penningmeester). Daarnaast wordt Sporttop vanuit een Comité van Aanbeveling gesteund door diverse prominenten uit de wereld van sport, media en sportmarketing: Erica Terpstra, Frank van den Wall Bake, Johan van der Werf en Humberto Tan. Meer informatie op www.sporttop.nl.

Over Talk & Vision
Talk & Vision, 51 % onderdeel van KPN, levert wereldwijd videocommunicatieoplossingen voor een groot aantal bedrijven uit verschillende sectoren. Naast de benodigde hardware ligt er een duidelijke focus op uitgebreide dienstverlening. Het gaat hier om internationale services en support, consultancy, training en videomeeting services. Met de MAVIS managed services kunnen bedrijven de aanschaf, volledige controle en het beheer van alle videocommunicatieactiviteiten uitbesteden aan Talk & Vision. Talk & Vision is geautoriseerd partner van TANDBERG, Polycom en Sony waardoor haar klanten verzekerd zijn van een onafhankelijk advies. Bij Talk & Vision werken 46 werknemers vanuit verschillende vestigingen in Europa. Het hoofdkantoor is gevestigd in Linschoten. Meer informatie op: www.talkandvision.com.

Over TANDBERG
TANDBERG is de grootste leverancier en producent van visuele communicatie producten en diensten. Het bedrijf heeft twee hoofdkantoren, in New York en Noorwegen. Het bedrijf ontwerpt en ontwikkelt systemen en software die video, audio en data integreren. Daarnaast biedt het bedrijf sales, support en value-added services in meer dan 90 landen wereldwijd. TANDBERG is beursgenoteerd aan de Oslo Stock Exchange (TAA.OL). Voor meer informatie: www.tandberg.nl.





Ingezonden persbericht