Brusselse Kliniek Sint-Jan doet oproep naar vrijwilligers

23/09/2009 08:51

EVERAETS & CO

In de Brusselse Kliniek Sint-Jan werken het hele jaar rond ongeveer 180 vrijwilligers in meer dan 19 verschillende diensten. Vrijwilligers nemen er geen zorgende taken op zich maar bieden patiënten vooral een luisterend oor aan. Voor een patiënt kan het prettig zijn even zijn hart te luchten of het eens over wat anders te hebben dan zijn ziekte. Mede door die professionele vrijwilligerswerking profileert de Brusselse Kliniek Sint-Jan zich als een ziekenhuis op mensenmaat waar het welzijn van de patiënt nog centraal staat.

Geïnteresseerd om vrijwilliger te worden in de Kliniek Sint-Jan?

Op dinsdag 6 oktober 2009, van 9u30 tot 12u30, kunnen alle kandidaat-vrijwilligers en andere geïnteresseerden tijdens een informatiesessie van nabij kennis maken met de vrijwilligerswerking. Afspraak aan het onthaal (hoofdingang) van de site Kruidtuin, Kruidtuinlaan 32, 1000 Brussel. U krijgt er dan alle nodige informatie om meteen als vrijwilliger aan de slag te gaan.

Gelieve vooraf telefonisch in te schrijven op het nummer 02 221 90 39 of via mail op vrijwilligerswerk@klstjan.be.

De Kliniek Sint-Jan biedt kandidaat-vrijwilligers, samen met 'Present Vrijwilligerswerking' en 'Volontariat d'Entraide et Amitié, een kwalitatieve en professionele omkadering aan.

Dit jaar is de coördinator van het vrijwilligerswerk, Fabiënne De Cleene, specifiek op zoek naar kandidaten voor de volgende diensten: geriatrie & revalidatie (site Middaglijn) en daghospitaal, palliatieve zorg en andere diensten (site Kruidtuin). Het takenpakket van de vrijwilligers is in Sint-Jan duidelijk omschreven. Zo helpen de vrijwilligers onder meer bij de maaltijden. Verder staan ze ook in voor het patiëntenvervoer binnen de kliniek. Maar hun belangrijkste taak bestaat er vooral in de patiënt een luisterend oor te bieden.