Persbericht

Energieverbruikers uit industrie en gebouwde omgeving kunnen fors besparen

Publicatiedatum: 28-07-2009

De vakbeurs Energie 2009 wordt met ruim 260 exposanten fors groter dan ooit. Energie blijft een hot item door stijgende energiekosten en de ambitieuze doelstellingen van de overheid. Energie 2009 wijst grote en middelgrote energieverbruikers uit de industrie en gebouwde omgeving concreet de weg naar structureel lagere energiekosten. De vijfde editie van de beurs vindt plaats van 6 t/m 8 oktober in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch.

De beurs is dit jaar ten opzichte van 2008 weer 30% groter in oppervlakte en wordt nu in drie hallen ondergebracht. Een hal met diverse onderwerpen, een hal energiebesparing gebouwen en een hal energiebesparing industrie. Energieleveranciers, groothandelaren en in-koopadviseurs staan verspreid over de drie hallen.

De beurs biedt alles voor het slim inkopen van energie, het terugdringen van het energieverbruik en energiebeheer. Stuk voor stuk oplossingen die zich snel vertalen in een lager energieverbruik met een minimaal gelijkblijvend comfort. De eerste verbruiksbesparing is soms direct en zonder grote investering te realiseren. Andere besparingen vragen een planmatige aanpak en wel een investering, waarvoor een aantal stimuleringsmaatregelen de financiering kunnen verlichten.

Slim energie inkopen, een vak apart
Het serieus stilstaan bij het inkopen van gas en elektriciteit loont zich steeds meer. Op Energie 2009 zijn de grote energieleveranciers, contractors en inkoop-adviesbureaus aanwezig. De vrije markt in optima forma. Op het facturenspreekuur kan men zijn factuur laten controleren. Zonder in detail te treden kan een specialist vaak al bij een eerste beoordeling aangeven of besparing op de factuurposten mogelijk is.

Alles over energiezuinige gebouwen
Op Energie 2009 vinden vastgoedontwikkelaars, architecten, gebouwbeheerders, installateurs een groot aanbod van innovatieve en besparende energie-oplossingen zoals duurzame opwekking (zonne-energie, zonneboilers, de HRE ketel), bodemenergie, cv-ketels op biobrandstof, airco-installaties met warmte-terugwinning, LED-verlichting, isolatie, slimme meters, klimaat regulerende gevels, gebouwbeheersing systemen, monitoring, daglicht benutting, slimme ventilatie systemen en stadsverwarming. En vijf themapleinen Passief Bouwen, Duurzaam Bouwen, Dak & Energie, Isolatie en Koude technieken.

Van stoomtechniek tot industriële isolatie
Verbetering processen, nieuwe technologieën en optimaliseren van bestaande installaties liggen aan energiebesparing in de industrie ten grondslag. Zo zijn stoominstallaties verantwoordelijk voor 40% van het zakelijk gasverbruik (excl. elektriciteitsproductie) van Nederland. Op de beurs vindt men oplossingen als rookgasafzuiging, persluchttechniek, efficiënte motoren, bemetering, isolatie, monitoring, hergebruik restwarmte, koeltechniek, WKK's (warmtekracht koppeling), noodstroomvoorzieningen en energiezuinige klimaatinstallaties. Maar ook een Stoompaviljoen en toegepaste waterstoftechnologie.

Energie 2009 wordt vakinhoudelijk ondersteund door een adviescommissie bestaande uit brancheverenigingen en kennisinstituten zoals VNO-NCW, NVTG, Energiecentrum Midden- en Kleinbedrijf, MKB Nederland en ECN.

Naast de 260 exposanten biedt Energie 2009 een activiteitenprogramma met onder meer een congres over energiebesparing door het combineren van verwarmen en koelen, een congres over energie-inkoop besparing voor 2009-2010 en de uitreiking van de Energie 2009 Award. Energie 2009 is van dinsdag 6 t/m donderdag 8 oktober dagelijks open van 10.00 - 18.00 uur. Meer info/gratis toegang zie www.energievakbeurs.nl

-.-.-.-.-




VNU Exhibitions