Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

THEATERGROEP GOLDEN PALACE en de MIME OPLEIDING AHK presenteren

DANSEN VOOR ALLEENSTAANDEN
een locatievoorstelling in het Zonnehuis in Amsterdam Noord

Op locatie in het Zonnehuis in Amsterdam Noord maakt Ingrid Kuijpers, artistiek leider van Golden Palace, met 12 studenten van de Mime Opleiding van de Amsterdamse Theaterschool een voorstelling over een ontmoetingsavond voor alleenstaanden.

Het Zonnehuis is een voormalig gemeenschapshuis op het Zonneplein in Tuindorp Oostzaan. Gebouwd in 1931 als het stralende middelpunt van een nieuwbouwwijk voor scheepswerkers, ademt de zaal inmiddels de nostalgie van lang vervlogen tijden.

Deze unieke plek vormt het decor voor een tragikomische voorstelling over een groep vrijgezelle dames en heren die een avond lang hun geluk beproeven. In Dansen voor Alleenstaanden doen zij een hartstochtelijk poging om hun lot in eigen hand te nemen: nooit meer eenpersoonsmaaltijden uit de magnetron!

Dansen voor Alleenstaanden wordt gespeeld door Abdelkarim Elbaz, Rianne Meboer, Jurrien Remkes, Marjolein Roeleveld, Tim Senders, Dionne Verwey, Igor Vrebac, Cornelia Hanselmann, Erwin Boschmans, Rene van Bakel, Anna van Diepen en Shani Leiderman. Piano: Jan Groenteman. Regie: Ingrid Kuijpers.

OVER GOLDEN PALACE
Theatergroep Golden Palace is gespecialiseerd in de humor van het ongemak. Met het drukbezochte en veelgeprezen Balieleed - over de treurige praktijk van de baliemedewerker - toonde het gezelschap afgelopen seizoen haar vermogen om een publiek te laten huilen van het lachen. Trouw schreef eerder over de voorstellingen van Golden Palace: 'Ingrid Kuijpers paart in haar aanstekelijke voorstellingen absurde fantasieën aan een groot inlevingsvermogen in de mislukkingen die een mens in zijn leven moet doorstaan.' Met een minimum aan tekst en een maximum aan fysieke actie legt Golden Palace glimlachend de vinger op de zwakke plekken van de menselijke soort.

SPEELPERIODE
6 t/m 10 oktober 2009 om 20.30 uur
7, 9, 11 oktober 2009 tevens matinee om 15.30 uur

Prijzen
¤8,-- en ¤5,- (studenten)
Speciale zonneactie voor buurtbewoners van het Zonnehuis (Tuindorp Oostzaan): toegang 1 euro!

Kaarten kunnen telefonisch worden gereserveerd via 06-81058483 of via mail@goldenpalace.nl. Kaarten kunnen worden gekocht in de winkel van het Uitburo op het Leidseplein in Amsterdam.

Het Zonnehuis is te vinden op het Zonneplein 30 in Amsterdam Noord. Meer info: www.goldenpalace.nl

Noot voor de redactie,