Ingezonden persbericht


Persbericht

Esther Apituley in concert

Esther Apituley, de prima donna van de altviool, speelt dinsdag 6 oktober in het Concertgebouw de eerste van een driedelige reeks concerten. Samen met het Amsterdam Viola Quartet bespeelt Apituley het meest geheimzinnige instrument onder de strijkers; de altviool. In combinatie met het intens ritmisch optreden van de tapdanser Peter Kuit levert dit een wonderlijk klankbeeld op. Ook acteur en trompettist Hans Dagelet zorgt voor een verrassende combinatie; hij weet als geen ander teksten muzikaal in te lijsten zonder dat de muziek te kort wordt gedaan. Kortom; dit belooft een avond van zinnenprikkelende totaalbeleving.

Bij Apituley is het altijd een verrassing hoe en wat er gespeeld gaat worden. Samen met haar spelers en musici slaat zij nieuwe wegen in en neemt het publiek mee op ontdekkingstocht door de muziek; een muzikaal avontuur waarmee zij de klassieke muziek ook toegankelijk en aantrekkelijk maakt voor een breder en jonger publiek.

Dinsdag 6 oktober 2009 20.15 uur Concertgebouw Amsterdam

Esther Apituley en het Amsterdam Viola Quartet, Rie Tanaka (piano), Peter Kuit (tapdans), Hans Dagelet (acteur/trompet). Composities van o.a: Ravel, Dowland, Krijn, Bach.

Tweede en derde programma volgen op 28 januari en 9 april 2010

Info en kortingen: www.violaviola.nl

Kaarten 35,- www.concertgebouw.nl 020-6718345

Mogelijk Sprintplaatsen voor jongeren ¤ 10,- (45 min voor aanvang Concertgebouw)


---