Nederlandse Islamitische Omroep

P E R S B E R I C H T

OBA Live op Radio 5

NIO/NMO

Dinsdag 6 oktober 2009

19.00-21.00 uur
Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam. Presentatie: Hatice Kurºun

---
Onze hoofdgast is Bijan Moshaver, in het dagelijks leven medisch onderzoeker aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Maar vooral bekend om zijn betrokkenheid bij Iran. Zo is hij voorzitter van de mensenrechtenorganisatie Iran Future, die het democratiseringsproces in Iran steunt. En hij is voorzitter van Radio Zamaneh, een Iraans radiostation dat vanuit Amsterdam naar Iran uitzendt en drie jaar bestaat.

In de Islamitische canon vertelt historica Nadia Bouras waarom iedereen Voices of resistance. Oral histories of Moroccan women van Alison Baker in de boekenkast zou moeten hebben staan.

In De Kwestie van de Week Midden-Oostendeskundige Robert Soeterik over het Gaza-rapport van VN-onderzoeker Richard Goldstone. Wat zijn de Israëlische reacties op het rapport? En zullen er consequenties aan verbonden worden?

De Iraakse dichter Rodaan Al Galidi komt deze maand met de nieuwe dichtbundel Digitale Hemelvaart. Al Galidi ontvluchtte zijn vaderland en kwam in 1998 als asielzoeker in Nederland terecht. Hij publiceerde zeven boeken in het Nederlands, die onder andere bekroond zijn met de El Hizjra-Literatuurprijs en de Phenix-Essayprijs.

Waleed Duisters zal uiteenzetten welke specifieke problemen bekeerlingen tot de islam dagelijks tegenkomen en waarom het Landelijk Platform Nieuwe Moslims (LPNM) in het leven is geroepen.

Panelgesprek: Ontwikkelingshulp nut of noodzaak? Dat is de vraag die centraal staat, met o.a. journalist Marc Broere, die het boek schreef over ontwikkelings-samenwerking Berichten over armoede en Harm van Oudenhoven. Hij heeft voor de VN in Nicaragua gewerkt.

Live muziek is er van Trio C tot de derde. Drie jonge musici die zich laten inspireren door klezmer, balkan- en Romamuziek.

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl OBA Live is ook te zien via themakanaal Spirit 24. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op: www.spirit24.nl




Nederlandse Islamitische Omroep