Gemeente Noordwijkerhout

5/10/2009 - Expositie in gemeentehuis, oktober-november 2009 Van dinsdag 6 oktober tot en met vrijdag 13 november 2009 exposeren Janni Jonkers en Henk van Vliet in de hal van het gemeentehuis.

Janni Jonkers woont sinds 1979 in Noordwijkerhout. Doordat haar vader in zijn vrije tijd beeldend kunstenaar was, is ze van jongs af aan vertrouwd met creativiteit.

Toch heeft het lang geduurd voor ze zelf aan de slag ging met doek en kwasten. Pas in 2001 is mevrouw Jonkers gaan schilderen. Ze heeft lessen gevolgd bij Daniel Tavenier in Noordwijk en Iet Langeveld in Sassenheim. Nu schildert ze, af en toe met een collega, in haar eigen atelier op de Stokroos 19 in Noordwijkerhout.

Ze werkt met zeer ingetogen kleuren en haalt haar inspiratie uit dichtregels van o.a. Rutger Kopland en Herman de Coninck. Ook gebeurtenissen in haar persoonlijk leven vormen een inspiratiebron. Op deze manier geeft ze haar gevoelens een vaste vorm in het schilderij. De schilderijen zijn minimalistisch-figuratief. Voor een volledig overzicht van haar werk kunt u kijken op haar website, www.jannijonkers.com

---

Henk van Vliet is geboren en getogen in Noordwijkerhout en woont hier nog steeds.

Na enkele jaren pianostudie bij Henny Langeveld en op het conservatorium in Den Haag ging hij zich toeleggen op de schilderkunst. Hij heeft inmiddels een omvangrijk oeuvre opgebouwd.

De heer van Vliet is autodidact en heeft slechts een paar schilderlessen gevolgd. Hij schildert voornamelijk abstract met duidelijk herkenbare thema's als het heelal, clowns, enz. Zijn kleurgebruik is flamboyant, felle kleuren hebben zijn voorkeur in het werk dat op deze expositie wordt getoond. Hij schildert met acrylverf.

Ga naar de nieuwsbrief