Zeehondencreche Pieterburen

Frans nettenslachtoffer

Dit weekeinde werd de Zeehondencrèche gebeld door de LPA (Ligue Protectrice des animaux) een dierenbeschermingsorganisatie uit Calais in Frankrijk. Ze hadden een volwassen grijze zeehond, die met zijn kop verstrikt zat in een groot stuk visnet. Men had het arme dier al ruim een week zien zwemmen, gewond en gehinderd door het net. Maar nu was hij zo verzwakt dat ze hem hadden kunnen vangen en uit het net bevrijden.
Luke
Weliswaar worden ook in Frankrijk zeehonden opgevangen, maar met een ernstig gewonde zeehond van twee meter en met een gewicht van ruim 140 kilo wist men toch geen raad. Omdat leden van de LPA eerder in Pieterburen een cursus hebben gevolgd, namen de Franse dierenvrienden contact op met de Zeehondencrèche. Er werd besloten om het dier naar Pieterburen te laten komen. Om die logistieke actie uit te voeren vertrokken Jaap van der Hiele en Marten Geerse - twee van onze EHBZ-medewerkers in Zeeland - meteen naar Calais, terwijl een team vanuit Pieterburen zuidwaarts reed met de zeehondenambulance. Luke
De zeehond, door zijn vinder inmiddels Luke genoemd, was zo moe dat hij het grootste deel van de reis sliep. In de crèche is vastgesteld dat het om een mannetje gaat van vermoedelijk 4 a 5 jaar. Hij heeft op zijn eerste dag vijf kilo vis verorberd en ruim een liter ORS (Oral rehydration salt) gekregen. De wonden zijn gereinigd en hij krijgt nu antibiotica.
Luke
Nu is het een kwestie van genezen en aansterken. De wond zal altijd zichtbaar blijven en voor een lelijk litteken zorgen. Maar Luke is gered, en daar gaat het om!

05-10-2009 Bron: Zeehondencrèche Lenie 't Hart

sms ZEEHOND aan naar 5757!