Gemeente Oldebroek


Tijdelijke oplossing voor paardensportverenigingen

Van het college mogen Ponyclub Oosterwolde en de Noord Veluwe Ruiters tijdelijk de particuliere accommodatie aan de Brandsweg in Wezep gebruiken. Hierdoor is voorlopig een oplossing gevonden voor de beide paardensportverenigingen. De tijdelijke oplossing geldt tot 14 juli 2010.

De twee verenigingen moesten hun accommodatie verlaten. Hierdoor hadden zij geen onderkomen om hun sport te beoefenen. De locatie aan de Brandsweg bood tijdelijk uitkomst. Op dit moment onderzoeken de paardensportverenigingen uit de gemeente Oldebroek of zij samen één permanent onderkomen kunnen realiseren. Het plan daarvoor moet eind dit jaar klaar zijn.

In september organiseerde de gemeente een bijeenkomst. Daar kregen de omwonenden van de Brandsweg informatie over de tijdelijke oplossing aan de Brandsweg.

Het volledige besluit van het college ligt ter inzage in het gemeentehuis in Oldebroek en het dorpskantoor in Wezep. Belanghebbenden kunnen tot en met 20 oktober 2009 hun zienswijze indienen bij het gemeentebestuur. Zie ook de publicatie op pagina 2 van het gemeentenieuws.