Gemeente Eijsden

Energiezuinige Spaarlampen

De gemeente Eijsden deelt energiezuinige spaarlampen uit.

In de komende weken wordt aan alle huishoudens binnen de gemeente Eijsden twee energiezuinige spaarlampen aangeboden door de gemeente. De reden voor deze geste door de gemeente is het aanwenden van een gedeelte van de uitgekeerde winst door Essent Energie aan de gemeente Eijsden
Elk jaar ontvangt de gemeente Eijsden, als aandeelhouder van Essent Energie, een klein deel van de winst van Essent Energie in de vorm van een dividenduitkering. Om het energieverbruik nu en in de toekomst te verlagen, is in samenspraak tussen onze gemeente en Essent Energie besloten om een gedeelte van de winst aan te wenden om energiebesparende maatregelen rechtstreeks bij de burger door te voeren. Onze gemeente heeft uiteindelijk besloten om alle huishoudens binnen onze gemeente twee energiezuinige spaarlampen aan de bieden. Deze lampen hebben een levensduur van ca. 8 jaar en hebben 80% minder energieverbruik (circa EUR 11 per jaar, per lamp) dan conventionele gloeilampen. Wij menen hiermee alle huishoudens een duwtje in de rug te kunnen geven om in de toekomst nog bewuster en zuiniger met energie om te gaan.

Zoals hiervoor al is aangegeven worden de energiezuinige spaarlampen in de komende weken bij u thuis afgeleverd. Bent u niet thuis dan worden de spaarlampen in een zakje aan uw huisdeur gehangen, zodat u bij thuiskomst direct verblijd wordt met dit cadeautje.