Ingezonden persbericht


Persbericht

Siemens integreert virtuele planning met fysieke productie ~ Informatie over productieplanning wordt door nieuwe software naadloos overgedragen op Motion Control Information System (MCIS) voor machinale bewerking ~

's-HERTOGENBOSCH, 6 oktober 2009 - Siemens introduceert een nieuwe software-oplossing die productieplanning integreert met alle machinale bewerking op de werkvloer die te maken hebben met onderdelenproductie. De nieuwe oplossing zorgt voor optimale productiviteit door een de combinatie van Teamcenter® software van Siemens PLM Software en het Motion Control Information System (MCIS) van Siemens Motion Control Systems. Hiermee worden digitale planningsgegevens accuraat en efficiënt aan gebruikers geleverd op het juiste moment in het productieproces.

"In 2007 introduceerde Siemens een unieke visie op software. De synergy-effecten tussen de pas overgenomen PLM (product lifecycle management) divisie en de andere business units in de Siemens Automation Division zorgden voor een samenvoeging van de levenscycli van producten en productie in de wereldwijde industrie", zegt Peter Thorne, Managing Director, bij Cambashi Ltd. "De aankondiging van vandaag - het resultaat van de gezamenlijke inspanningen van de PLM- en Siemens Motion Control-organisaties - is een deel van die visie en zal van aanzienlijke waarde zijn voor hun klanten."

Integratie van planning en productie
Productiebedrijven moeten er zeker van zijn dat er een effectieve overdracht is tussen productontwerp en productie op de werkvloer. Zo kunnen fouten voorkomen worden die leiden tot een vertraging in de productie, onnodige verspillingen en overbodig materiaalgebruik. Wanneer gegevens foutief van het ene systeem naar het andere worden overgezet, of wanneer de gegevens naar een verkeerde locatie worden gestuurd, kan dat een substantiële impact hebben op tijdschema's, kosten en de kwaliteit van het product. Dit komt met name voor in omgevingen waar veel verschillende producten, in kleine hoeveelheden en met verschillende machines geproduceerd worden. Het probleem kan ook voorkomen in omgevingen met veel wijzigingen in de ontwerpfase van het product en het daaraan gerelateerde machinale bewerkingsprogramma. Al deze veranderingen moeten worden getraceerd, gecoördineerd en geleverd, op de juiste plaats en op het juiste moment. Wanneer een verkeerde versie van een onderdeel wordt gemaakt, gaan kostbare tijd en materiaal verloren en zorgt onvolledige informatie over de beschikbaarheid en locatie van de specifieke tool voor een inefficiënt gebruik van de verschillende machines.

De aankondiging brengt de Manufacturing Process Management module van Teamcenter, wereldwijd het meest gebruikte PLM-portfolio, samen met twee MCIS solutions componenten - Direct Numerical Control (DNC) en Tool Data Information (TDI). De nieuwe oplossing stelt bedrijven in staat het proces van het leveren van de juiste productiedata - zoals NC onderdelenprogramma's die gemaakt zijn door computer-aided manufacturing (CAM) software -te beheren; van een centrale omgeving voor informatiebeheer en planning naar de geschikte fysieke productielocatie op de werkvloer.

"Toen Siemens UGS kocht, één van de leidende providers van PLM software en diensten, beloofden we dat we oplossingen zouden leveren die de virtuele wereld van PLM Software samen konden brengen met de fysieke wereld op de werkvloer", aldus Chuck Grindstaff, executive vice president, Products en Chief Technology Officer bij Siemens PLM Software. "Door Teamcenter aan MCIS te koppelen is een oplossing ontstaan die bedrijven zal helpen de productietijd en -kosten te verlagen en de kwaliteit te verhogen door de nauwe coördinatie tussen productieplanning en productie op de werkvloer."

De integratie van Teamcenter met MCIS is vanaf nu beschikbaar via Siemens PLM Software.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Siemens PLM Software
Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division, is een leidende, wereldwijde provider van product lifecycle management (PLM) software en diensten met 6 miljoen licenties en 56.000 klanten wereldwijd. Siemens PLM Software, het hoofdkantoor gevestigd in Plano, Texas, werkt samen met bedrijven door open oplossingen te leveren die organisaties helpen om meer ideeën om te zetten tot succesvolle producten. Voor meer informatie over de producten en diensten van Siemens PLM Software, zie www.siemens.com/plm.

Over Siemens Industry Automation Divisie
De Siemens Industry Automation Divisie, een divisie van de Siemens Industry Sector, is wereldwijd leider op het gebied van automatiseringssystemen, laagspanning switchgear en industriële software. Zijn portfolio varieert van standaard producten voor product- en de procesindustrie tot oplossingen voor volledige industrieën en systemen die de automatisering van de gehele automobiele productiefaciliteiten en chemische stoffen omvatten. Als leidende softwareleverancier optimaliseert Industry Automation de volledige toegevoegde waarde van producten: van productontwerp en -ontwikkeling tot productie, sales en een flink aantal onderhoudsdiensten. Met ongeveer 42.900 werknemers wereldwijd haalde Siemens Industry Automation een totale omzet van 8,7 miljard euro in het fiscale jaar 2008.

# # #

Note: Siemens and the Siemens logo are registered trademarks of Siemens AG. Teamcenter and NX are trademarks or registered trademarks of Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. or its subsidiaries in the United States and in other countries. All other product names referenced herein are the property of their respective owners.