Ingezonden persbericht


LANCOM 2.0-productversies voldoen aan de 802.11n-standaard Ratificering van standaard biedt LANCOM-gebruikers zekerheid van investeringsbescherming Amsterdam, 6 oktober 2009 - Alle 2.0-productversies die netwerkspecialist LANCOM Systems sinds medio 2008 heeft gelanceerd, voldoen aan de uiteindelijke IEEE 802.11n-standaard. Daarnaast werken al deze 2.0-productversies gegarandeerd samen met producten die in de toekomst gebruikmaken van de nieuwe Wireless LAN-standaard.

De IEEE 802.11n-standaard is onlangs geratificeerd. Het officiële bewijs van de volledige uitwisselbaarheid van LANCOM-producten met 802.11n biedt gebruikers de zekerheid dat hun investering in reeds gebruikte of nog aan te schaffen LANCOM-apparatuur gewaarborgd is. Het is dus niet nodig om een bestaande LANCOM-omgeving te upgraden. Ook kan de uitrol van omgevingen met LANCOM-producten volgens planning voortgaan.

Alle benodigde onderdelen en veel optionele softwarecomponenten die voldoen aan de 802.11n-standaard, zijn reeds opgenomen in de huidige LCOS-versies. Dit is een groot voordeel voor LANCOM-klanten. LANCOM stelt nieuwe functies beschikbaar via de gebruikelijke kosteloze LCOS-updates.

"De ratificering van 802.11n zou eigenlijk veel eerder plaatsvinden", zegt Christian Schallenberg, Executive Vice-President van LANCOM Systems. "Eindelijk kunnen onze klanten vertrouwen op de planning van hun strategische infrastructuurprojecten. We verwachten dat de verkoop van 11n-producten, die al bijzonder hoog is, nog meer zal toenemen."

Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Wenen, Bolzano (Italië), Barcelona en Amsterdam. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.




Ingezonden persbericht