Ingezonden persbericht


Persbericht

Vianen, 6 oktober 2009

Toezichthouder keurt overname Europese hostingactiviteiten van SAP door T-Systems goed

De kartelautoriteit in Duitsland heeft T-Systems toestemming verleend om de Europese hostingactiviteiten van SAP over te nemen. De zakelijke tak van Deutsche Telekom zal geleidelijk het beheer overnemen van de SAP-systemen van circa negentig grote en middelgrote klanten. Dat gebeurt vanuit de datacenters van T-Systems. Van hieruit levert het bedrijf diensten en expertise, en dynamische 'on demand' SAP-services.

T-Systems is een toonaangevende leverancier van op maat gemaakte SAP-diensten op basis van hosting. Multinationals als Shell, MAN en Linde maken al gebruik van deze diensten en nemen dynamische SAP-services af via het netwerk van Deutsche Telekom.

Over T-Systems
Met een wereldwijde infrastructuur van datacentra en netwerken levert T-Systems ICT-diensten aan internationale ondernemingen en publieke instellingen. Op basis hiervan biedt de dochteronderneming van Deutsche Telekom geïntegreerde oplossingen die bijdragen aan een betere communicatie tussen bedrijven en binnen de samenleving. Circa 46.000 medewerkers bij T-Systems voegen aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteiten van hun klanten over de gehele wereld door het combineren van industrie-expertise en ICT-innovaties. In het boekjaar 2008 genereerde de businessunit van Deutsche Telekom voor de zakelijke klant circa 9,3 miljard euro aan inkomsten.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven, als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van hightech industrie en retail tot financiële en overheidsinstellingen. Op dit moment gebruiken ongeveer 82.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.