Ingezonden persbericht


Datum
6 oktober 2009

Persbericht

Opties Mediq vanaf vandaag genoteerd

Mediq heeft vanaf vandaag een optienotering aan de NYSE Liffe optiebeurs van Amsterdam. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de vraag vanuit de markt naar dit type beleggingsproducten.

Mediq maakt sinds september 2008 deel uit van de Euronext Amsterdam Midkap Index. De handel in opties op het aandeel versterkt de zichtbaarheid van Mediq in de financiële wereld en kan de liquiditeit van het aandeel verder vergroten.

Mediq is een retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen en medische middelen. Daarbij maakt Mediq gebruik van drie kanalen: het voeren van apotheken en groothandel (apotheken), het aanbieden van medische middelen voor thuiszorg en daaraan gerelateerde diensten (direct) en de marketing en distributie van geneesmiddelen en medische middelen aan ziekenhuizen en verpleeghuizen (institutioneel). De consument staat centraal: de klant vraagt en Mediq levert, via welk kanaal dan ook.
Mediq is marktleider op de Nederlandse markt en daarnaast ook actief in Polen, de Verenigde Staten, België, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Hongarije en Zwitserland. Mediq heeft circa 7.500 medewerkers in dienst, waarvan circa 3.300 mensen buiten Nederland. Mediq staat genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Noot voor de redactie/