Ingezonden persbericht


Opbrengst CD en DVD "Ode aan de kat" bekend

Initiatiefgroep "Ode aan de kat" schenkt 8.850 euro aan Villa Pardoes

KAATSHEUVEL - Op vrijdag 2 oktober heeft initiatiefgroep "Ode aan de kat" de opbrengst van de gelijknamige CD/DVD, 8.850 euro, overhandigd aan Villa Pardoes. De CD/DVD is gecomponeerd door Frans van Daal, de Burgemeester van de gemeente Helmond Fons Jacobs en Europarlementariër Toine Manders werkten mee aan de CD/DVD en de clip die is gemaakt.

"Ode aan de kat"
De initiatiefgroep "Ode aan de kat" is ontstaan omdat Jacobs, Van Daal en Manders vonden dat de kat als 'icoon van Helmond' furore moest gaan maken bij de Helmondpromotie. De geuzennaam voor Helmonder luidt dan ook 'kattenmepper'. De verkooprijs van de CD/DVD bedroeg 5 euro en de opbrengst hiervan is vrijdag 2 oktober overhandigd aan Villa Pardoes. René Driessen, directeur van DriessenVerf en Interieur heeft destijds de allereerste DVD aangekocht voor 2.000 euro.

Verrassing
Peter Persoon, algemeen directeur Villa Pardoes: "Geweldig dat de opbrengst van de CD/DVD gedoneerd is aan Villa Pardoes. Het was voor ons een grote verrassing deze niet verwachte bijdrage te ontvangen. Vier gezinnen kunnen door deze donatie een unieke vakantieweek vieren! Met deze steun helpt de initiatiefgroep ons, maar vooral ook de kinderen en families voor wie Villa Pardoes is bedoeld, een grote stap voorwaarts."

Villa Pardoes
Kinderen met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte en hun ouders, broertjes en zusjes genieten sinds negen jaar gratis van een unieke week vakantie in Villa Pardoes. Het verblijf heeft ruimte om jaarlijks 400 gezinnen te ontvangen voor de vakantie van hun leven. Acht vakantiehuisjes met thema's zoals Sneeuwwitje, Barbie, Ridder en Space vormen samen een sprookjesachtig slakkenhuis, waar alles voor een leuke vakantie voor handen is. Een herinnering die blijft!

Een gratis verblijf van de gezinnen in Villa Pardoes kost natuurlijk geld en moet dan ook gefinancierd worden. Het adopteren van het verblijf van acht gezinnen gedurende een week kost zo'n E 16.000,--. Ook kunnen bedrijven het verblijf van één gezin adopteren, hetgeen E 2.000,-- kost. Voor E 25,-- per jaar kan men particulier donateur van Villa Pardoes worden. Voor informatie over donateurschap of inzamelingsacties www.villapardoes.nl.

Kaatsheuvel, 6 oktober 2009
Noot aan de redactie: Heeft u vragen of wilt u beeldmateriaal ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Peter Persoon, Algemeen Directeur Villa Pardoes, telefoonnummer 0416 - 387 222, e-mail: ppersoon@villapardoes.nl. Na kantooruren kunt u bellen met 06-22493553.

---- --