Maussen PR

PERSINFORMATIE

Wereldprimeur van Nederlandse bodem

op energievakbeurs 2009

Kleine Piqo windturbine haalt allerhoogste rendement

Amsterdam, 6 oktober 2009 - Op 6 oktober heeft Everkinetiq International haar nieuwste micro-windturbine Piqo gelanceerd. De Piqo zal een belangrijk Nederlands exportproduct worden waarmee Nederland in de sector van duurzame, groene energie internationaal een voorname positie zal innemen. De lancering van deze wereldprimeur vond plaats tijdens Energie 2009, Nederlands grootste energiebeurs van 6 t/m 8 oktober in de Brabanthallen in

's-Hertogenbosch.

Rendabel met windenergie

De Piqo biedt een rendabele oplossing om zelf energie op te wekken en CO2-uitstoot te verminderen. Zelfs bij weinig wind wordt er door de Piqo energie opgewekt. De strak vormgegeven micro-windturbine is onderhouds- en geluidsarm en speciaal bedoeld voor de bebouwde omgeving. Door het revolutionaire en innovatieve ontwerp en de geïntegreerde systemen haalt de windturbine het hoogste rendement in zijn soort, hoger dan de bij zonne-energie te behalen rendementen. De turbine is voor een groot aantal toepassingen inzetbaar, niet alleen voor de zakelijke maar ook voor de particulieren markt. De kleine turbine is te plaatsen op platte daken, schuine daken en op vrijstaande masten. De Piqo verdient zich, zonder subsidie, binnen 7 tot 8 jaar, volledig terug.

Richard Kleefman, directeur van Everkinetiq International is zeer trots op de lancering: "De Piqo is dé micro-windturbine voor decentrale en duurzame energieopwekking. Met de Piqo hopen we een belangrijk Nederlands exportproduct in handen te hebben,waarmee Nederland in de sector van duurzame, groene energie internationaal een voorname positie zal innemen. Inmiddels hebben we al een internationaal dealernetwerk opgebouwd dat zal zorgen voor de verkoop en plaatsing van de turbines."

Algemene Technische informatie


* Rotordiameter 1.120 mm


* Max diepte 585 mm


* Gewicht 75 kg


* 3-blads turbine geoptimaliseerd middels CFD


* 3 kW generator met actieve sturing (volledige integratie met bijhorende 3-fasen omvormer)


* Opbrengst van 3000-3500 kWh per jaar (bij een gemiddelde windsnelheid van 6 m/s)


* Terugverdientijd voor particulieren is 7 tot 8 jaar

Materialen


* Volledig recyclebaar Polyethyleen


* RVS

Toepassingmogelijkheden


* Bedrijfspanden en bedrijfsruimten


* Woningen


* Zendmasten en andere vrijstaande objecten


* Scholen


* Schuren en opslagruimtes


* Parkeergarages

Over Everkinetiq International

Everkinetiq International levert, ontwikkelt, produceert en adviseert over decentrale duurzame energieoplossingen. Met een landelijk netwerk van erkende installateurs levert Everkinetiq, zowel voor particulieren als voor bedrijven en overheden, volledig geïnstalleerde producten zoals zonnepanelen, zonneboilers, energiebesparende verlichting en microwindturbines. Het bedrijf is opgericht door ervaren ondernemers en milieudeskundigen die geloven in de kracht van duurzame energiebronnen, mits het gebruik hiervan betaalbaar en betrouwbaar is. Everkinetiq staat aan de bron van nieuwe technieken en producten. Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van Nederlandse producenten.

Voor meer info: www.everkinetiq.nl

EINDE PERSINFORMATIE


Noot voor de redactie (

Maussen PR