Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nummer: 271
Datum: 6 oktober 2009

Start fotowedstrijd 'Ik hou van de Friese meren'
Welk meer is het mooist?

Fryslân is trots op haar meren en op het feit dat deze na ruim tweehonderd jaar weer in november officieel bezit worden van de provincie Fryslân. Daarom wil de provincie de twaalf mooiste meren een plek geven op de kalender die Het Friese Merenproject voor 2010 samenstelt. Hiervoor organiseert Het Friese Merenproject een fotowedstrijd. Wat de mooiste meren zijn, bepalen inwoners van Fryslân én watersporters uit het hele land in de merenverkiezing 'Ik hou van de Friese meren', die vandaag van start gaat. Wie een mooie foto heeft van één van de meren die op de shortlist van 20 meren staat (www.friesemeren.nl), kan deze tussen 6 oktober en 6 november 2009 insturen met de reden waarom dit meer favoriet is. De beste inzendingen komen op de kalender.

Op de website staat een lijst met twintig Friese meren. Deelnemers kunnen op één van deze meren stemmen door een foto (hoge resolutie en rechtenvrij) ervan in te sturen. Daarnaast moet in twee korte zinnen worden aangeven waarom juist dit meer zo mooi of speciaal is. Twaalf foto's krijgen een plek op de nieuwe kalender van Het Friese Merenproject.

Water is belangrijk voor Fryslân. Het Friese Merenproject werkt al jaren aan vele verbeteringen die de watersport steeds uitgebreidere mogelijkheden biedt. Ook de komende jaren wordt op duurzame en innovatieve wijze verder geïnvesteerd in de kwaliteit van de Friese wateren. De provincie is blij dat de Friese meren straks weer 'thuis' zijn. Ruim tweehonderd jaar geleden stond de toen opgeheven 'Republiek Friesland' ze min of meer gedwongen af aan het Rijk. Op 12 november worden de Friese meren officieel overgedragen door de RVOB (voorheen Directie Domeinen) van het Ministerie van Financiën aan provincie Fryslân.