Gemeente Utrecht

Digitaal wandelen door Rotsoord

Van achter je computer een virtuele wandeling door Rotsoord maken? Vanaf vandaag kan dat. Dit gebied in de Utrechtse wijk Hoograven is digitaal nagebouwd: de gevels, de straten, het water van de Vaartsche Rijn. Virtueel Rotsoord is een proef van de gemeente Utrecht om meer bewoners en ondernemingen te betrekken bij de plannen voor hun stad.

Bezoekers van de website www.virtueel.utrecht.nl kunnen door het gebied wandelen. Door middel van bijvoorbeeld chatten kunnen ze laten weten welke mogelijkheden ze zien of wat ze van van een plan vinden. Mensen die in het gebied zelf willen rondlopen, kunnen een audiowandeling downloaden op hun MP3- of MP4-speler. Ze krijgen onderweg informatie over de geschiedenis van Rotsoord, de Vaartsche Rijn, de monumenten en de geplande bouwprojecten. De wandeling duurt ongeveer een uur en is vanaf 6 oktober 2009 te downloaden op www.utrecht.nl/rotsoord.

Rotsoord als creatieve hotspot
Virtueel Rotsoord en de audiowandeling laten zien dat Rotsoord de potentie heeft om een creatieve en culturele hotspot te worden. De gunstige ligging, de oude industriële panden en de aanwezigheid van Pastoe/de Toonkamer en Tivoli/de Helling vergroten deze kansen. Op verschillende plaatsen komen woningen en er zijn al enkele kleinschalige bedrijfsverzamelgebouwen. Maar het gebied moet nog verder worden ontwikkeld. Om mensen te betrekken bij hoe dat zou kunnen, zijn virtueel Rotsoord en de audiowandeling goede hulpmiddelen.




Gemeente Utrecht