Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 oktober 2009

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Aangehouden fietsendieven bekennen ook inbraken

Nijverdal

Twee Nijverdalse jongens die waren aangehouden i.v.m. diefstal van een fiets, hebben ook een vijftal inbraken bekend die door hen samen met een aantal anderen zijn gepleegd bij een hockeyclub aan de Koersendijk in Nijverdal.

De twee Nijverdallers werden vrijdag 17 september jl. aangehouden nadat een van de twee, een 18-jarige, met een gestolen fiets was aangetroffen bij een rijwielhandelaar in zijn woonplaats. De eigenaar van de fiets, een 31-jarige man uit Nijverdal, zag de jongen staan en herkende zijn fiets waarvan hij aangifte van diefstal had gedaan. De fiets was in de nacht van 12 op 13 september ontvreemd uit de fietsenstalling van het station in Nijverdal. De 18-jarige verklaarde dat hij de fiets had geleend van een vriend van hem. Nadat de 18-jarige was aangehouden en was meegenomen naar het bureau, werd ook deze vriend, een 16-jarige Nijverdaller, van huis gehaald en aangehouden. Beiden werden in de loop van vrijdag de 17e voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

De diefstal van de fiets werd door hen bekend en daarnaast bekenden de twee dat ze ook betrokken waren geweest bij een aantal inbraken in het clubgebouw van een hockeyclub aan de Koersendijk in Nijverdal. Het onderzoek werd voortgezet en het bleek dat de twee, samen met acht andere Nijverdalse jongens van tussen de 16 en 18 jaar, in wisselende samenstelling deze inbraken hadden gepleegd.

In totaal werden hierdoor een vijftal inbraken in het clubgebouw opgelost die allemaal zijn gepleegd in de periode tussen december 2008 en september 2009. De buit bestond uit eten en drinken en een enkele keer wisselgeld uit de kassa. Ook ontstond er steeds weer braakschade.

Alle verdachten hebben ondertussen een verklaring afgelegd en proces-verbaal is opgemaakt. Zij zullen zich te zijner tijd bij de rechter moeten verantwoorden.

Vrouw aangehouden na stelen overschrijfbewijzen

Enschede

Een 24-jarige vrouw uit Borne werd maandag 5 oktober aangehouden in haar woning in Borne. De vrouw heeft tussen 1 juli en 17 juli jl. overschrijfbewijzen gestolen van een 85-jarige vrouw uit Enschede. Deze overschrijfbewijzen gebruikte de 24-jarige om rekeningen van haar te laten betalen. De 85-jarige deed aangifte en de politie startte een onderzoek. De 24-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009034642)

Man aangehouden na mishandeling Hengelo
Een 29-jarige man uit Hengelo werd maandag 5 oktober aangehouden, omdat hij een 32-jarige man uit Hengelo met een mes heeft verwond tijdens een vechtpartij in Hengelo. Omstreeks 11.50 uur ontstond om nog onduidelijke reden een vechtpartij op de Burgemeester Jansenstraat in Hengelo waarbij de 29-jarige een steekwapen gebruikte. De man is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie onderzoekt het hoe en waarom van de ruzie. (2009039346)

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 46-jarige man uit Enschede heeft maandag 5 oktober een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 37-jarige vriendin. (2009039575)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Bij diverse verkeerscontroles in Hengelo en Beckum zijn 35 processen-verbaal uitgeschreven

Hengelo /Beckum

De politie heeft tijdens een grote verkeerscontrole in Hengelo / Beckum op maandag 5 oktober 35 processen-verbaal uitgeschreven. De controles werden op diverse locaties gehouden.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het negeren van het rode verkeerslicht, het niet dragen van een autogordel, constructiesnelheid te hoog bij diverse bromfietsen, niet dragen van een helm, en diverse andere overtredingen.

---- --