Ten Cate NV

2009 » Opening 100e Cruyff Court met kunstgras van TenCate

Opening 100e Cruyff Court met kunstgras van TenCate 06 oktober 2009

In Venlo opent officieel vandaag, dinsdag 6 oktober, het 100e Cruyff Court van Nederland. Dit multisportveld op basis van kunstgras van TenCate is opgedragen aan Jeu Sprengers, de voormalige voorzitter van de KNVB en voormalig bestuurslid van de UEFA, maar ook voormalig voorzitter van VVV Venlo. Hij gold als een van de drijvende krachten achter het initiatief van de KNVB om de Cruyff Courts te ondersteunen.

In 2003 werd in Lelystad het eerste Cruyff Court gerealiseerd. TenCate ondersteunt als partner vanaf het eerste uur de doelstellingen van de Johan Cruyff Foundation om met Cruyff Courts de sportieve en maatschappelijke integratie te bevorderen. Speciaal voor intensief bespeelde velden als de Cruyff Courts - die door de Johan Cruyff Foundation worden aangeboden - heeft TenCate de duurzame TenCate Tapeslide® XP-vezel ontwikkeld.

Cruyff Courts bieden kinderen uit de buurt een duurzame en veilige plek om op kunstgras te sporten. Een nieuwe generatie wordt op deze manier vertrouwd gemaakt met het spelen op kunstgras.

TenCate Grass
Almelo, dinsdag 6 oktober 2009