Ingezonden persbericht


Persbericht

CIBER verzorgt upgrade NXP naar SAP BW 7.0
~ Nieuwe versie managementrapportagesysteem deels op afstand geïmplementeerd, binnen vastgestelde tijd en budget ~

Eindhoven, 6 oktober 2009 - CIBER Nederland heeft samen met Tata Consultancy Service (TCS) een SAP BW upgrade verzorgd bij NXP Semiconductors. De upgrade naar versie 7.0 is voor het grootste gedeelte op afstand uitgevoerd vanuit de vestigingen van CIBER in Eindhoven en India.

CIBER beheert al twee jaar de volledige business intelligence (BI)-omgeving van NXP. Dit houdt in dat alle BI-supportactiviteiten zijn uitbesteed, ook wel BI-as-a-Service genoemd. Binnen de BI-omgeving gebruikt de chipfabrikant SAP BW onder andere voor managementrapportages. Informatie uit verschillende bronnen binnen de organisatie wordt verwerkt tot rapportages. NXP krijgt via SAP BW bijvoorbeeld inzicht in de ontwikkelingen in omzet en kosten en biedt het de mogelijkheid om financiële prognoses te maken. Door de upgrade van versie 3.5 naar 7.0 kan NXP nu ook gebruik gaan maken van de SAP BW Accelerator, waardoor rapportages sneller kunnen worden gerealiseerd.

Strak tijdsschema
De upgrade is uitgevoerd voor een van tevoren afgesproken prijs en binnen een strak tijdsschema. Het upgraden van het sandbox-, development- en quality & acceptance-systeem is op afstand uitgevoerd. Alleen voor de upgrade van de productieomgeving zijn de consultants bij NXP onsite geweest. Vanwege de uitgebreide kennis en ervaring van CIBER bij NXP werden een aantal mogelijke problemen al in een vroeg stadium ondervangen, waardoor het upgrade-project binnen het strakke tijdsschema kon worden voltooid.

Project leider Sven van Leuken van CIBER: "Ondanks de korte doorlooptijd die ons ter beschikking stond, is de upgrade uitgevoerd binnen tijd en budget. Onze diepgaande kennis van de functionele processen en het complexe systeemlandschap bij NXP heeft daar zeker aan bijgedragen - dit werd ook duidelijk door onze reactiesnelheid tijdens het oplossen van problemen op cruciale projectmomenten."

Blind vertrouwen
Jeroen Vermunt, BI Program Manager, Information Technology - BP&A bij NXP Semiconductors, is erg te spreken over de geleverde diensten: "We hebben gemerkt dat CIBER onze processen en werkwijze goed kent, wat zeker ook zichtbaar werd gedurende de post-upgradefase, waarin problemen in een specifiek informatie gebied snel werden opgelost. Voor onze organisatie is managementrapportage essentieel, omdat het een belangrijke basis is voor het nemen van strategische beslissingen. We hechten veel belang aan een business intelligence-systeem en een ICT-dienstverlener waar we blind op kunnen vertrouwen. De realisatie van het BW upgrade project zien wij dan ook als echte win-win tussen NXP en CIBER."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over CIBER Nederland
CIBER is een wereldwijde full service IT dienstverlener die zich specialiseert in het bouwen, integreren en beheren van kritische bedrijfsoplossingen en -systemen. Onze oplossingen worden zowel in maatwerk- als in pakketvorm geleverd. De diensten worden verleend voor alle technologische platforms, besturingssystemen en bestaande infrastructuren.

CIBER (NYSE: CBR) kijkt terug op dertig jaar internationale ervaring met klanten in zowel de overheid als het bedrijfsleven. Met 9000 medewerkers over de hele wereld genereert CIBER een omzet van ongeveer 1 miljard dollar. In Nederland is CIBER inmiddels 13 jaar actief met ongeveer 500 medewerkers vanuit de vestigingen Eindhoven, Nieuwegein, Den Bosch, Rotterdam en Amsterdam.

CIBER Nederland richt zich op de branches (high-tech) industrie, utilities, overheid, groothandel, telecom, media, financiële en zakelijke dienstverlening.

Over NXP
NXP is een onafhankelijke producent van halfgeleiders die engineers en designers al vijftig jaar voorziet van halfgeleiders en software voor hoogwaardige toepassingen op het gebied van mobiele communicatie, consumentenelektronica, beveiligingssystemen, elektronische betaalsystemen, netwerkconnectiviteit, en entertainment en netwerksystemen voor in personenwagens.

Op basis van haar uitgebreide expertise op het gebied van consumentenonderzoek, aanzienlijke investeringen in Research & Development en toonaangevende partners in de industrie bieden de krachtige mediatechnologieën van NXP consumenten een optimale, zintuigelijke gebruikservaring - schitterende kleurenweergave, een kraakheldere geluidsweergave en snelle uitwisseling van informatie vanuit huis, vanuit de auto en via mobiele apparatuur.