Gemeente Winterswijk


Resultaten Fietsbalans in nota Fietsnetwerk

6 oktober 2009

Winterswijk - Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de nota Fietsnetwerk. In de nota zijn de resultaten verwerkt van de Fietsbalans, een onderzoek dat de Fietsersbond in 2009 heeft uitgevoerd in twintig Nederlandse steden, waaronder ook Winterswijk.

Uit de resultaten van de Fietsbalans blijkt onder meer dat het fietsgebruik in Winterswijk relatief hoog is. Ook de fietsers tevredenheid en het comfort is redelijk hoog ten opzichte van andere kleine gemeentes..

Fietsbalans
De Fietsbalans, die is uitgevoerd in samenwerking met vrijwilligers van de Fietsersbond in Winterswijk, beoordeelt het gemeentelijke fietsklimaat op elf aspecten die worden vergeleken met de normen, de gemiddelde en de beste score van de onderzochte kleine gemeenten (

Nota Fietsnetwerk
In de gemeentelijke nota Fietsnetwerk zijn de aanbevelingen uit de Fietsbalans opgenomen. Daarbij is aangegeven welke maatregelen we de komende jaren maatregelen nemennemen om de situatie te verbeteren. Veel maatregelen staan de komende jaren al op de planning, voor andere zullen nog nadere plannen moeten worden gemaakt. Het gaat onder meer om het fietspad langs de Whemerbeek, de aanleg van fietsvoorzieningen langs de Schimmelpennincklaan, Bataafseweg, Acacialaan, Hortensialaan, Industrieweg en Parallelweg, Beatrixpark, het ontwikkelen van een fietsroute naar de nieuwe Driemark, het verbeteren van de oversteekplaatsen op onder andere Kottenseweg, Zonnebrink en Dingstraat en meer fietsenstallingen maken bij scholen en sportvoorzieningen.