Ingezonden persbericht


Persbericht

RES Software vereenvoudigt migratie naar Windows 7 ~ RES PowerFuse versnelt de migratie van gebruikers naar het nieuwe besturingssysteem door een grotere controle over eindgebruikerinstellingen ~

's-Hertogenbosch, 6 oktober 2009 - RES Software biedt verbeterde ondersteuning voor migraties naar Windows 7 met RES PowerFuse 2008 Service Release 7 (SR7). Dit product versnelt het proces om eindgebruikers te voorzien van het nieuwe besturingssysteem van Windows.

Bij het aanbieden van een nieuwe desktop-omgeving zorgt RES PowerFuse ervoor dat organisaties niet voor iedere eindgebruiker de persoonlijke instellingen handmatig hoeven in te voeren. Dit levert een significante kosten- en tijdsbesparing op. Voor bedrijven die upgraden van Windows XP naar Windows 7 zorgt RES PowerFuse voor een probleemloze migratie. Het voorkomt bovendien incompatibiliteitsproblemen tussen de twee systemen. Daarnaast is het volledig geïntegreerd in Microsofts nieuwe taakbalk, jumplists en recentelijk geopende documenten per applicatie.

Volgens een onderzoeksrapport van onderzoeksbureau IDC zal 50 procent van de zakelijke gebruikers voor het einde van 2010 gebruik maken van Windows 7. Daarnaast voorspelt Gartner dat de helft van de grote organisaties Windows Vista overslaat en direct van Windows® XP overgaat naar Windows 7.

"We verwachten dat veel organisaties overstappen naar Windows 7 en zoals bij ieder migratieproces willen zij dat de overgang eenvoudig te beheren is en probleemloos verloopt", zegt Bob Janssen, CTO bij RES Software. "Met RES PowerFuse kunnen IT-beheerders de ondersteuning van eindgebruikers aanzienlijk vereenvoudigen. De gepersonaliseerde en beveiligde workspaces van de eindgebruikers blijft behouden, terwijl het onderliggende besturingssysteem verandert."

Ondersteuning voor Microsoft Windows 7 (en Windows Server 2008 R2) is beschikbaar in Service Release 7 (SR7) van RES PowerFuse 2008. Deze staan gepland voor 7 oktober 2009. RES Wisdom, een oplossing voor run book automation voor Windows, ondersteunt Windows 7 al vanaf de introductie van Service Release 3 (SR3). Deze is beschikbaar sinds 28 september 2009.

RES PowerFuse geeft eindgebruikers een gepersonaliseerde desktop, ongeacht of gebruik wordt gemaakt van een Virtual Desktop Interface (VDI) of een servergebaseerde desktop, Windows XP of Windows 7. RES PowerFuse geeft eindgebruikers een gepersonaliseerde desktop waar en wanneer ze het nodig hebben, met toegang tot hun persoonlijke instellingen. Dit verhoogt de productiviteit en tevredenheid van eindgebruikers, zelfs bij een grote verandering van de infrastructuur zoals een desktop-migratie.