Ingezonden persbericht


Persbericht

Citrix zet grote stap in definitieve doorbraak desktopvirtualisatie ~ Introductie van XenDesktop 4 met alle geïntegreerde mogelijkheden van XenApp, verbeterde HDX-technologie en FlexCast-technologie ~

Vianen, 6 oktober 2009 - Citrix Systems doet vandaag drie aankondigingen die samen het gebruik van desktopvirtualisatie in het bedrijfsleven zullen versnellen. XenDesktop 4 met nieuwe FlexCast delivery-technologie, verbeterde HDX-technologie en integratie van XenApp-functionaliteiten zorgt voor een grote stap voorwaarts in de definitieve doorbraak van desktopvirtualisatie. Het programma 'Trade-up to XenDesktop 4' verlaagt de drempel voor gebruikers van XenApp om over te stappen op XenDesktop 4.

Hieronder zijn de drie aankondigingen te vinden, met een verwijzing naar de volledige, Engelstalige berichten.

Citrix introduceert XenDesktop 4 met FlexCast-technologie Citrix introduceert XenDesktop 4, de eerste oplossing die virtuele desktops algemeen beschikbaar maakt voor miljoenen werknemers. De eerste-generatie-oplossingen konden alleen worden toegepast door een beperkte groep gebruikers. XenDesktop 4, met zijn nieuwe FlexCast delivery-technologie, is het eerste product dat elk belangrijk desktopvirtualisatiemodel kan ondersteunen in één enkele, geïntegreerde oplossing. Deze doorbraak levert een grotere return on investment op en zorgt voor eenvoudiger beheer. Hierdoor worden de voordelen van virtualisatie beschikbaar voor alle werknemers binnen de organisatie.

XenDesktop 4 vereenvoudigt desktop computing door de integratie van alle mogelijkheden van Citrix XenApp. Klanten kunnen zo on-demand applicaties leveren naar fysieke en virtuele desktops. XenDesktop 4 beschikt bovendien over significante verbeteringen op het gebied van HDX-technologie, waardoor elke gebruiker op elk moment een high-definition ervaring heeft. In totaal bevat XenDesktop 4 meer dan zeventig nieuwe features, die de prestaties en beveiliging verbeteren en het eenvoudiger maken om desktopvirtualisatie bedrijfsbreed in te zetten.

"2010 wordt een beslissend jaar voor desktopvirtualisatie", zegt Mark Templeton, President en CEO van Citrix Systems. "We gaan een nieuw tijdperk in, dat de manier zal veranderen waarop we werken, leven en spelen. 25 jaar geleden zette de personal computer de wereld op zijn kop, door het radicaal verbeteren van individuele productiviteit en communicatie. We staan opnieuw op een punt van verandering; mensen hebben behoefte aan een compleet nieuwe manier van werken die wordt gedreven door de connectiviteit van het internet, een explosie van nieuwe apparaten en de onbegrensde mogelijkheden van het web. Er is een behoefte om dit alles te doen zonder gebonden te zijn aan een standaard desktop die alleen op kantoor, op een bepaald apparaat en over een specifiek netwerk beschikbaar is. Dat kan met desktopvirtualisatie; daarom begint de nieuwe revolutie hier, vandaag, met XenDesktop 4."

In het hart van XenDesktop 4 zit FlexCast delivery-technologie. Dit geeft klanten de flexibiliteit om alle soorten virtuele desktops te leveren aan elke gebruiker op elk apparaat. Bovendien kan de combinatie hiervan veranderd worden als dat nodig is.

De meeste kosten en complexiteit van desktopbeheer zijn een direct gevolg van de applicaties die draaien op de unieke desktop van elke gebruiker. De integratie van Citrix XenApp-technologie in XenDesktop 4 biedt een directe verbetering van de return on investment van desktopvirtualisatie. Dit is mogelijk omdat application delivery een integraal onderdeel wordt van desktopbeheer in het algemeen. XenDesktop 4 ondersteunt ook beheeroplossingen van derden, zoals Microsoft System Center, waardoor klanten fysieke en virtuele desktops en applicaties kunnen beheren vanaf een algemeen platform.

Het volledige, Engelstalige persbericht is te vinden op http://www.citrix.com/English/NE/news/news.asp?newsID=1858905.

Citrix verbetert high-definition HDX-technologie
De HDX-technologie in Citrix XenDesktop 4 is verbeterd. Hierdoor levert de technologie de beste high-definition ervaring voor elke gebruiker, terwijl deze negentig procent minder bandbreedte gebruikt ten opzichte van vergelijkbare producten. De nieuwe HDX-functionaliteiten van XenDesktop 4 zorgen voor de best mogelijke gebruikerservaring voor multimedia-content, real-time communicatie, USB-apparaten en 3D-graphics. Het maakt niet uit welk netwerk of apparaat wordt gebruikt. Met de nieuwe HDX Adaptive Orchestration-mogelijkheden voor multimedia kan XenDesktop 4 prestaties en bandbreedte dynamisch optimaliseren. Op die manier sluit het goed aan bij elk uniek gebruikersscenario.

De grootste uitdaging in het optimaliseren van de gebruikerservaring van desktopvirtualisatie, is het koppelen van prestaties aan bandbreedte. Er bestaan technologieën die de reactiesnelheid van de desktop verbeteren, maar deze gebruiken zoveel bandbreedte dat organisaties worden gedwongen om extra te investeren in de netwerkinfrastructuur. Andere benaderingen maken gebruik van de bestaande bandbreedte, maar leveren weer een lagere reactiesnelheid, vertragingen of schermfouten op. De nieuwe mogelijkheden van HDX-technologie zijn bedoeld om prestaties en bandbreedte te optimaliseren en omvatten onder meer verbeteringen in het gebruik van Flash-multimedia, voice-over-IP (VoIP), audio en 3D-graphics.

Het volledige persbericht is te vinden op http://www.citrix.com/English/NE/news/news.asp?newsID=1858906.

Citrix maakt overstap naar XenDesktop aantrekkelijk voor gebruikers XenApp Citrix introduceert een aanbod dat het eenvoudiger maakt voor gebruikers van Citrix XenApp om ook de voordelen te benutten van desktopvirtualisatie, met XenDesktop 4. XenApp-klanten kunnen met het programma 'Trade-up to XenDesktop 4' hun bestaande XenApp-licenties opwaarderen tot twee keer zoveel gebruikerslicenties voor XenDesktop 4 - een besparing die kan oplopen tot wel tachtig procent. Door de introductie van de FlexCast delivery-technologie is XenDesktop het eerste product dat alle soorten virtuele desktops kan leveren aan elke gebruiker op elk apparaat.

XenDesktop 4 vergroot de waarde van desktopvirtualisatie, door alle functionaliteiten van XenApp op te nemen als geïntegreerde feature. Dit maakt het voor klanten eenvoudiger om on-demand applicaties te leveren als onderdeel van het algemene desktopbeheer. XenApp-klanten kunnen met het nieuwe, tijdelijke aanbod virtuele desktops realiseren voor alle werknemers, tegen uitzonderlijk lage kosten.

Naar schatting worden met XenApp op dit moment 25 miljoen applicaties per dag geleverd aan meer dan 100 miljoen gebruikers. Deze gebruikers hebben al een belangrijke stap gezet in de richting van gecentraliseerd desktopbeheer; nu kunnen ze de voordelen hiervan ook benutten voor alle desktops in de organisatie. Het nieuwe 'Trade-up to XenDesktop 4'-programma biedt klanten het beste van beide werelden. Ze kunnen alle functionaliteiten gebruiken die ze al hebben, en desktopvirtualisatie volledig inzetten op een eenvoudige, risicovrije manier als ze daar klaar voor zijn. Naar verwachting zal voor veel bedrijven de upgrade naar Windows 7 een moment zijn om desktopvirtualisatie in te gaan zetten.

Het volledige persbericht is te vinden op http://www.citrix.com/English/NE/news/news.asp?newsID=1858907.




Ingezonden persbericht