Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
6 oktober 2009

VIJFDE SEIZOEN VOOR SUCCESVOL NATUURPROGRAMMA BIJ RTV N-H

Vanaf dinsdag 6 oktober start alweer het vijfde seizoen van het televisieprogramma 'Natuurlijk Noord-Holland.' Verslaggever Stephan Roest laat zich door boswachter Arjan Postma rondleiden door de subtiele schoonheid van de Noord-Hollandse natuur. Zo ontdekken zij dit seizoen onder meer het Ilperveld, Ruigoord en het Heitje van Katham in Volendam.

Mooie landschappen, vreemde diertjes, bijzondere planten, kleine bloemetjes en verschillende soorten poep. Dat komt de kijker allemaal tegen 'Natuurlijk Noord-Holland' dat alweer voor het vijfde seizoen wordt uitgezonden op RTV Noord-Holland. Dit seizoen is boswachter Arjan Postma van Landschap Noord-Holland er ook weer bij. Samen met verslaggever en liefhebber Stephan Roest verkent hij de Noord-Hollandse natuur.

Zo bezoeken zij in de eerste aflevering het Ilperveld. Dat ligt op een steenworp afstand van Amsterdam. Per boot verkennen de twee het op één na grootste natuurgebied dat Landschap Noord-Holland in beheer heeft. Aan de oevers van de vele sloten groeien talrijke planten. Sommigen daarvan staan met hun voeten in het water en vormen een drijftil. Stephan en Arjan bekijken een petgat en bezoeken een bijzonder mossenbos.

Populair natuurprogramma
Hoe komt het programma zo succesvol? Volgens Stephan Roest hechten Noord-Hollanders veel belang aan de natuur in hun omgeving. "Hoeveel mensen maken er niet op zondag met het gezin een fietstochtje?" Daarbij is uit onderzoeken (o.a. Wageningen UR, LNV) gebleken dat nabije natuur welzijn bevorderend werkt. Stephan Roest is ervan overtuigd dat voor iedereen natuur in zijn omgeving belangrijk is, of je nu uit een dorp of de stad komt. Roest liep al heel lang met het idee rond om een natuurprogramma te maken. "Heel veel Noord-Hollanders weten maar weinig van hun eigen natuur. Mensen denken zelfs dat er geen natuur is in Noord-Holland, omdat hier geen immense bergen staan. Natuur in Noord-Holland is subtiel. In 'Natuurlijk Noord-Holland' laten we zien dat je van veel natuur in Noord-Holland kunt genieten, als je er maar oog voor hebt."

Uitzendingen 'Natuurlijk Noord-Holland' elke dinsdag vanaf 6 oktober: om 17.45 uur en daarna om het uur herhaald.

-------------------------------
Noot voor de redactie (