NGO World Growth Mongolia is vol lof over de ondertekening door Mongolië van de Oyu Tolgoi-mijnovereenkomst

De Oyu Tolgoi-mijnovereenkomst vormt een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Mongolië. Hij opent nieuwe economische mogelijkheden en creëert tewerkstelling.

ULAANBAATAR, Mongolië--(BUSINESS WIRE)-- 20091006 --

World Growth International en World Growth Mongolia juichen vandaag de beslissing toe van de Mongoolse regering om een belangrijke mijnovereenkomst te ondertekenen voor de ontginning van Oyu Tolgoi. Deze overeenkomst stelt Rio Tinto en Ivanhoe Mines in de mogelijkheid om het Oyu Tolgoi-mijnproject in de Gobiregio van Zuid-Mongolië te ontwikkelen. Zij betekent voor Mongolië een belangrijke stap vooruit voor de ontwikkeling van zijn minerale rijkdommen en de verbetering van de economische kansen voor zijn bevolking, door

  • internationale investeerders en mondiale ondernemingen met de meest geavanceerde mijntechnologieën aan te trekken
  • de creatie van een betere en meer betrouwbare inkomensstroom voor de Mongoolse schatkist;
  • de ondersteuning van plaatselijke kleine en middelgrote ondernemers; en
  • het zetten van een beslissende stap in de richting van welvaart voor Mongolië.

Alan Oxley, ex-voorzitter van de GATT en voorzitter van World Growth International, legt uit: "World Growth is verheugd dat het Mongolië, zijn leiders en zijn volk, in dit sleutelmoment in zijn geschiedenis kan bijstaan. Deze overeenkomst vormt de hoeksteen voor toekomstige groei die een sterke basis legt voor een betekenisvolle en productieve commerciële mijnbouwsector in Mongolië.

Door de toegang tot de natuurlijke rijkdommen van haar land mogelijk te maken, opent de Mongoolse regering de deur voor nieuwe investeringen en kapitaal van buitenlandse beleggers, moedigt zij de exploratie van mineralen aan, en zorgt zij voor duurzame inkomsten voor de schatkist en voor de creatie van een nieuwe welvaart voor alle Mongolen.

Voorzitter van het onafhankelijk adviescomité van World Growth Mongolia, Ts. Gombosuren, voormalig minister van Buitenlandse Zaken van Mongolië, zei: "De goedkeuring van de Oyu Tolgoi-deal is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van een productieve commerciële mijnbouwsector die ervoor zal zorgen dat alle Mongolen hun voordeel halen uit de rijkdommen waarmee ons lang gezegend is."

Dr. Robert Shapiro, voormalig ondersecretaris van Koophandel voor Economische Zaken onder president Bill Clinton en voorzitter van Sonecon, LLC, heeft de Mongoolse mijnsector voor rekening van World Growth bestudeerd. Hij is van oordeel dat "de ondertekening van de Oyu Tolgoi-deal Mongolië zal helpen om andere buitenlandse investeerders en multinationale ondernemingen aan te trekken om te investeren in de economie. Internationale beleggers kunnen Mongolië ontdekken als een stabiele omgeving om zaken te doen en te investeren."

Jackson Cox, Executive Director van het World Growth Mongolia-programma en voormalig nationaal directeur van het Internationaal Republikeins Instituut in Mongolië, ziet het zó: "Dit is een grote dag in de geschiedenis van een opmerkelijk land. In het begin van de jaren 1990 zetten de Mongoolse leider een moedige stap en vestigden zij wat nu een bloeiende democratie is in het hart van Centraal-Azië. Vandaag zet Mongolië consequent door om zijn bevolking een nieuw tijdperk van welvaart en mogelijkheden te bieden."

Ambassadeur Nancy Soderberg, voormalig ambassadeur bij de Verenigde Naties onder president Bill Clinton: "Dit is een belangrijke stap voorwaarts in de richting van welvaart voor alle Mongolen. Ik prijs de regering voor haar visionair leiderschap bij het sluiten van deze betekenisvolle overeenkomst. Naarmate deze belangrijke investeringen in omvang toenemen, zullen de mensen in heel Mongolië gaan profiteren van hun rijke hulpbronnen."

Om te spreken met de experts van World Growth of om meer te weten over World Growth Mongolia, kunt u contact opnemen met media@worldgrowth.org of +1-202-320-3965.

Over World Growth Mongolia

World Growth Mongolia werkt sinds het begin 2008 een vertegenwoordiging opende in Mongolië aan de uitroeiing van armoede, de verbetering van de levensomstandigheden, en de creatie van werkgelegenheid en opportuniteiten voor de Mongoolse bevolking. Wij doen dit via de bevordering en de verzekering van economische vrijheid, goed bestuur, rechtsnormen en -stabiliteit, eigendomsrechten, en zin voor het milieu. Om zijn projecten en acties te coördineren, richtte World Growth Mongolia een onafhankelijk adviescomité op, bestaande uit de meest gelauwerde Mongoolse leiders. Dit adviescomité wordt voorgezeten door Ts. Gombosuren, Mongools minister van Buitenlandse Zaken in de periode 1990-1996.

Meer informatie over World Growth Mongolia is beschikbaar op www.worldgrowth.mn of www.worldgrowth.org.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
World Growth Mongolia
media@worldgrowth.org
US: +1-202-320-3965

Mongolië: +97695866140