Samenwerking Boekenkrant en CoLibro Boekhandels in Vlaanderen


UTRECHT/LEUVEN, 20091006 -- CoLibro Boekhandels gaan de Boekenkrant verspreiden in Vlaanderen. De Boekenkrant biedt boekennieuws voor het Nederlandse taalgebied. Dankzij de samenwerking met Colibro stijgt de betaalde oplage van de krant naar 22.000 exemplaren.

`Al jaren praten wij in Vlaanderen over een boekenmagazine. We zijn er met het boekenvak nooit in geslaagd om dit van de grond te krijgen. Ik was dan ook gecharmeerd door de Boekenkrant: een performante en professionele uitgave. Bovendien kregen we van Uphill Battle de mogelijkheid er een CoLibro-touch aan te geven en het geheel aan te passen aan onze eigen wensen en behoeftes. Voor mij is dit een voorbeeld hoe organisaties hun collectieve communicatie kunnen afstemmen op de wensen van individuele partners,' aldus Luc Vander Velpen, directeur van CoLibro.
`CoLibro is een samenwerkingsverband van zelfstandige kwaliteitsvolle boekhandels. Dit sluit prima aan op ons eigen boekhandelnetwerk in Nederland,' zegt Jan Louwers, uitgever van de Boekenkrant. `We zochten al langer naar een Nederlands-Vlaamse samenwerking. Met CoLibro als distributiepartner gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.'

Redactioneel
De Boekenkrant brengt op redactioneel aantrekkelijke wijze het actuele boekenaanbod onder de aandacht van een breed publiek. Nadruk ligt hierbij op literatuur uit Nederland en Vlaanderen. Daarnaast zijn `Spanning' en `Non-fictie' vaste onderdelen. Voor de CoLibro-editie verzorgt CoLibro zelf vier pagina's in het hart van de krant.

Verspreiding
In Nederland wordt de Boekenkrant sinds januari 2007 tweemaandelijks verspreid via ongeveer 70 boekhandels. Maandelijks melden zich nieuwe boekhandels aan. Boekhandels betalen een vergoeding voor de distributie. De krant is onderdeel van een multimediaal platform, dat bestaat uit onder meer de Boekenkrant-nieuwsbrief en de website www.boekenkrant.com. Het is de ambitie om de Boekenkrant ook via andere kanalen dan boekhandels te verspreiden.

Over Boekenkrant
De Boekenkrant is een uitgave van Uphill Battle boekpromotie. Uphill Battle ontplooit initiatieven om boeken op een krachtige en onderscheidende manier onder de aandacht te brengen van het publiek in het Nederlands taalgebied.

Over Colibro
CoLibro is een samenwerkingsverband van onafhankelijke literaire boekhandels en kinder- en jeugdboekhandels in Vlaanderen. CoLibro staat zowel voor samenwerking als voor de rijkdom van het verschil.

Voor meer informatie over de Boekenkrant:
Jan Louwers (uitgever)
jan.louwers@uhb.nl
tel +31 30 223 17 18
www.boekenkrant.com

Voor meer informatie over CoLibro Boekhandels:
Luc Vander Velpen
luc@colibro.be
tel +32 16 29 23 59
www.colibro.be