Ingezonden persbericht

Persbericht

15 september 2009, Nuenen, Nederland

De internationale GPS navigatie rally, 5e editie, Houten 6 oktober 2009.

Op 6 oktober wordt GPS-techniek gekoppeld aan de enerverende ervaring van rally rijden. Op deze dag strijden teams onderling met elkaar en worden tevens alle navigatiesystemen die op dit moment op de markt zijn, getest.

Uitzetter en sponsor van de Rally
De rally wordt uitgezet door Jan Berkhof van Berkhof Car Events. Jan kan bogen op een jarenlange ervaring met de organisatie van professionele rally's en rally's voor auto-importeurs en t.b.v. het bedrijfsleven in de relatie-marketing sfeer. Zie www.carevents.nl
De rally wordt gesponsord door de ProAssist Group. ProAssist is gespecialiseerd in after sales dienstverlening in mobiele telefonie en consumenten elektronica. Zie www.proassist.nl

Doelstelling Rally
De rally bestaat uit twee wedstrijden; de normale competitie tussen de rallyteams èn een wedstrijd tussen de gebruikte navigatiesystemen. De rallyteams krijgen namelijk tijdens elke etappe een navigatiesysteem dat ze moeten gebruiken en dat ze moeten beoordelen.
Tijdens de award-uitreiking krijgen niet alleen de winnende rallyteams prijzen, maar ook de best geteste en beoordeelde navigatiesystemen.

Een ideale manier om met een zakenrelatie een dag op stap te zijn, en eens iets anders dan een golf clinic.

De route
De rally wordt verreden in Midden Nederland. Dit gebied leent zich bij uitstek voor avontuur, spanning, competitie en rallyrijden. De te rijden route is een goede balans tussen het nieuwe en traditionele kaartlezen en het rijden.

Start en finish
De start- en finishplaats zal EXPO Houten zijn. De eerste deelnemer start om 09.30 uur. Vanaf 09.00 uur vindt de briefing plaats.

Wie doen er mee
De volgende navigatie leveranciers hebben aan één of meerdere edities meegedaan;
Becker, Blackberry, Cosmic Navigation, Garmin, Giove, Medion, Mio, Navigon, Navixpert, Nokia, Pioneer, Samsung, Sony Ericsson, Telenav, TomTom etc.

Goede doel, De Nederlandse Brandwonden Stichting
Als u zich inschrijft voor de rally, gaat 50% van het bedrag naar het goede doel; De Nederlandse Brandwonden Stichting. Deze stichting heeft als missie om brandwonden te voorkomen en het leed ten gevolge van brandwonden tot een minimum te beperken.

Om deze missie te volbrengen, werkt de Brandwonden Stichting aan drie doelstellingen:
* Het verbeteren van de behandeling, verpleging, verzorging van en hulpverlening aan personen met brandwonden;
* Het bevorderen van de kwaliteit van leven van mensen met brandwonden;
* Het voorkomen van brandwonden.

Voor meer informatie zie www.brandwonden.nl

Deelnemen
Deelname staat open voor nieuwe en historische automobielen, de deelname zal beperkt worden tot maximaal 50 equipes. Elke auto dient wel een 12 volts aansluiting (voor o.a. een elektrische sigaret aansteker) te hebben.
De kosten van een inschrijving per team bedragen ¤ 100,-., waarvan de helft naar de Brandwondenstichting gaat.

In het inschrijfgeld is inbegrepen:
* 2 rallyschilden en alle overige wedstrijdbescheiden
* Welkomst koffie
* Lunch tijdens eerste pauze tussen de twee etappes
* Uitgebreide borrel tijdens de prijsuitreiking van de rally
* Uw support voor de Nederlandse Brandwonden Stichting
* Uitlegboek van de hele - rally
* . en niet te vergeten: de rally zélf!

Deze rally is een onderdeel van het European Navigation Event dat voor de 5e keer op 6 oktober 2009 plaatsvindt in de EXPO Houten.

Voor meer informatie en aanmelding zie http://www.navigationevent.com/ral_programm2009.html.



Ingezonden persbericht