Incotec International meest innovatieve organisatie van Nederland 06/10/2009 20:38

PR Newswire

ROTTERDAM, Nederland, October 6 /PRNewswire/ --

- Winnaar Erasmus Innovatie Award 2009 bekend

Op dinsdag 6 oktober ontving Incotec International B.V. uit Enkhuizen de Erasmus Innovatie Award 2009 tijdens het congres 'Destination Innovation' georganiseerd door het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie. De producent van verbeter- en analysetechnieken en geavanceerde coatings voor uiteenlopende zaden is daarmee de meest innovatieve en competitieve organisatie van Nederland.

De jury benoemde Incotec International tot winnaar op basis van de jaarlijkse Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor. De Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor vindt plaats onder 10.000 Nederlandse organisaties en biedt nieuwe inzichten hoe management en organisatieaspecten bijdragen aan duurzame organisatievernieuwing. De monitor wordt georganiseerd door onderzoekers Dr. Justin Jansen, Drs. Michiel Tempelaar, Prof.dr. Henk Volberda, en Prof.dr. Frans van den Bosch van de Rotterdam School of Management, Erasmus University.

De jury was onder de indruk van de manier waarop Incotec in de afgelopen jaren niet alleen allerlei nieuwe technologieën heeft ontwikkeld, maar ook in staat is geweest om uit te groeien tot wereldmarktleider. Incotec is uniek in de manier waarop de organisatie de nadruk legt op het creëren van duurzame toegevoegde waarde op de zadenmarkt.

De eervolle vermelding ging dit jaar naar Movares uit Utrecht. Movares, een ingenieursbureau dat oplossingen genereert op het gebied van mobiliteit, infrastructuur, ruimtelijke inrichting en vervoerssystemen, heeft zich snel ontwikkeld tot een innovatieve en vernieuwende organisatie. Volgens de jury verdient de organisatie dan ook de eervolle vermelding omdat: "Movares zich van haar concurrenten onderscheidt door een combinatie van kennis over complexe en innovatieve technologieën die hebben geleid tot vernieuwende en duurzame oplossingen op het gebied van mobiliteit."

De andere genomineerde organisaties voor de Erasmus Innovatie Award 2009 waren:

Advanced Valve Solutions uit Heerhugowaard. Advance Valve Solutions is een ingenieursbureau en leverancier van hoogwaardige afsluiters, regelkleppen en systemen voor de olie-, gas-, en chemische industrie.

Axis Media uit Enschede. Axis Media is een creatief
communicatieontwerpbureau voor het realiseren van communicatiestrategieën en
-campagnes.

Enkev uit Volendam. Enkev is producent van uiteenlopende toepassingen op basis van hoogwaardige natuurvezels en composieten, zoals koks, wol en dierlijk haar.

De jury van de Erasmus Innovatie Award bestaat uit:

De heer dr. A.H.G. Rinnooy Kan Voorzitter Sociaal Economische Raad De heer mr. B.E.M. Wientjes Voorzitter VNO-NCW
De heer drs. L.M.L.H.A. Hermans Voorzitter MKB Nederland
De heer drs. C.P. Buijink Secretaris generaal van het Ministerie van Economische Zaken

Voor het volledige persbericht met analyse en argumentatie klikt u op

http://www.rsm.nl/portal/page/portal/home/content_pages/news/RSM%20News/N ews%20Current/Persbericht%20ErasmusInnovatieAward%20website.pdf (Vanwege de lengte van deze URL kan het nodig zijn om deze hyperlink te knippen en plakken in het adresveld van uw internetbrowser. Verwijder zonodig de spatie.)

De Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor is het grootste en meest uitgebreide onderzoek onder meer dan 10.000 Nederlandse organisaties naar management- en organisatiekenmerken die de innovatiekracht van ondernemingen bepalen. Door slim managen en innovatief organiseren kunnen ondernemingen competenties opbouwen die bijdragen aan succesvolle innovaties en daarmee aan de verbetering van de concurrentiepositie.
http://www.erasmusinnovatiemonitor.nl

Het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie bevordert en
initieert innovaties op het terrein van management, organisatie en arbeid in bedrijven, organisaties en instellingen. Het NCSI is daarnaast een actief kenniscentrum, waar kennis over sociale innovatie wordt geproduceerd, verzameld en verspreid en waar initiatieven op het terrein van sociale innovatie worden ondersteund. http://www.ncsi.nl)

Rotterdam School of Management, Erasmus University is een internationaal zeer hoog aangeschreven business school die bekend staat om zijn baanbrekend onderzoek naar duurzaam ondernemen en de ontwikkeling van internationale zakelijk leiders. RSM biedt een brede waaier aan Bachelor-Master, doctoraal, MBA en Executive Education programma's en staat in de top 10 van Europese business schools. http://www.rsm.nl

ROTTERDAM, Nederland, October 6 /PRNewswire/ --
Voor nadere informatie over RSM of over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marianne Schouten, Media & Public Relations Manager bij RSM, op +31-10-408-2877 of per e-mail aan mschouten@rsm.nl, Voor meer informatie over het NCSI kunt u contact opnemen met Monique Bergman, Communicatieadviseur NCSI, op 010-205 2780 of per e-mail aan m.bergman@ncsi.nl.






-